Η Συμφωνία της Βάρκιζας

Η υπογραφή της Συμφωνίας

Η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 στην παραθαλάσσια τοποθεσία της Αττικής μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΑΜ και επιχείρησε να τερματίσει θεσμικά τις πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, που έμειναν στην ιστορία ως «Δεκεμβριανά».

Οι συγκρούσεις του Δεκεμβρίου του 1944 στην Αθήνα ήταν μια μάχη εξουσίας μεταξύ της πρώτης μετακατοχικής Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου και των Άγγλων από τη μία πλευρά και του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ από την άλλη. Η Κυβέρνηση, ανίσχυρη και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, είχε ανάγκη την αγγλική βοήθεια. Το ΕΑΜ με μπροστάρη το ΚΚΕ ήταν πανίσχυρο, λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην Αντίσταση.

Τα «Δεκεμβριανά» άφησαν πίσω τους περίπου 7.000 μαχητές νεκρούς (230 Άγγλους, 3.500 Κυβερνητικούς, 3.000 ΕΑΜικούς) και απροσδιόριστο αριθμό αμάχων. Στις 11 Ιανουαρίου 1945 υπογράφηκε ανακωχή ανάμεσα στους Άγγλους και τον ΕΛΑΣ, με την οποία οι δυνάμεις του υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1945 άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας στο εξοχικό του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου στη Βάρκιζα. Ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας, που είχε διαδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στις 3 Ιανουαρίου, εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Σοφιανόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Περικλή Ράλλη και τον υπουργό Γεωργίας Ιωάννη Μακρόπουλο. Την αντιπροσωπεία του ΕΑΜ αποτελούσαν ο Γεώργιος Σιάντος (γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε), ο Δημήτριος Παρτσαλίδης (γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Ε.Α.Μ.) και ο Ηλίας Τσιριμώκος (γενικός γραμματέας της Ε.Λ.Δ).

Έπειτα από διαβουλεύσεις δέκα ημερών, η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή

Αποτελείτο από 9 άρθρα και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, αφοπλισμό όλων των ένοπλων σωμάτων της Αντίστασης, ανασύνταξη του Εθνικού Στρατού, εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους συνεργάτες των Γερμανών, αμνηστεία για τα πολιτικά αδικήματα, δημοψήφισμα για το πολιτειακό ζήτημα και εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης για την κατάρτιση νέου Συντάγματος.

Η σημασία της συμφωνίας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το κείμενό της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προσδίδοντας στο περιεχόμενό της ισχύ νόμου.

Στις 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ, ο οποίος παρέδωσε: 100 πυροβόλα, 210 όλμους, 420 πολυβόλα, 1400 οπλοπολυβόλα, 700 αυτόματα, 49.000 τυφέκια και πιστόλια. H υπογραφή της Συμφωνίας βρήκε αντίθετο τον Άρη Βελουχιώτη, οποίος όχι μόνο δεν πειθάρχησε στις αποφάσεις του ΚΚΕ, αλλά επιχείρησε να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα.

Από την παράδοση του οπλισμού του ΕΛΑΣ

Το χάσμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις δεν έδειχνε να γεφυρώνεται εύκολα και σύντομα η Συμφωνία της Βάρκιζας αποτέλεσε γράμμα κενό. Οι εκατέρωθεν παραβιάσεις των όρων της οδήγησαν σε νέα πολιτική πόλωση και στα δραματικά γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου, που διήρκεσε ως τις 30 Αυγούστου 1949.

Το κείμενο της Συμφωνίας

Πρωτόκολλον συμφωνίας διά στρατιωτικά ζητήματα

sansimera

4 σκέψεις σχετικά με το “Η Συμφωνία της Βάρκιζας

 1. O Εμφύλιος Πόλεμος τελείωσε στη Βάρκιζα.
  Ο λεγόμενος δεύτερος γύρος (1946-1949) ήταν μια ανταρσία, ένα ακόμη έγκλημα του Κ.Κ.Ε., που αποφάσισε να στρέψει τα όπλα κατά συντεταγμένης Πολιτείας, που είχε νόμιμο πολίτευμα (μετά από δημοψήφισμα), εκλεγμένη κυβέρνηση (μετά από εκλογές, από τις οποίες το Κ.Κ.Ε. απείχε) και τακτικό στρατό (τον οποίο αποτελούσαν τα στρατευμένα παιδιά το λαού).
  Ανταρτοπόλεμος ήταν λοιπόν ή Συμμοριτοπόλεμος και όχι εμφύλιος, ό,τι κι αν λέει η προπαγάνδα της αριστεράς, η οποία -δυστυχώς και περιέργως- φαίνεται να επικρατεί (εδώ την ιστορία φαίνεται ότι προσπαθούν να την γράψουν οι ηττημένοι, οι οποίοι θέλουν να ξεχνούν εκείνο που είπε ο ¨σύντροφός» τους Τάκης Λαζαρίδης δηλ. το «ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»).

  Μου αρέσει!

 2. ΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ :

  Ολες οι παροιμίες είναι σωστές , δηλαδή η π…..να θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει . Ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός της δήθεν αντίστασης των αρχικώς συμμάχων του Χίτλερ κομμουνιστών, εναντίον των Αγγλων Ιμπεριαλιστών . Η κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα όταν θα έφευγαν οι Γερμανοί με την ησυχία τους , όπως και έφυγαν ενώ ο ΕΛΑΣ τους προστάτευε από τις άλλες ανταρτικές ομάδες . Σχετικώς με τα παιδαρέλια του ΕΛΑΣ , που έχω την τύχη να τα έχω δεί και προσωπικώς , αυτά ήσαν τριάντα χιλιάδες πάνοπλοι Ελασίτες που μόνο να τους έβλεπες σε κατελάμβανε τρόμος .

  Και συγκεκριμένα : Επειδή κάποιοι κομμουνιστές δημοσιογράφοι απογοητευθέντες από την αποτυχία του πραξικοπήματος , όπως και ο αγαπητός μου Μίκης Θεοδωράκης διατείνονται ότι όλο το βάρος το σήκωσε ο Εφεδρικός ΕΛΑΣ και ότι όταν στις 25 Δεκεμβρίου 1944 που έφτασε στην Αθήνα ο Τακτικός στρατός του ΕΛΑΣ διατάχτηκε να την εγκαταλείψει , για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αναφέρω τις δηλώσεις κάποιων καπεταναίων του ΕΛΑΣ , που έλαβαν μέρος στη μάχη της Αθήνας :

  α} Βασίλης Πριόβολος {Ερμής}: Στις παραμονές των Δεκεμβριανών, ύστερα από διαταγή του Γεν. Στρατηγείου του ΕΛΑΣ {σημ. Φ.Π. Καπετάνιος ήταν ο Βελουχιώτης} μια Ταξιαρχία της Πελοποννήσου με στρατιωτικό διοικητή τον Σπύρο Τσικλητήρα και μένα Καπετάνιο, πήρε μέρος στις μάχες της Αθήνας . Μετά τη γνωστή έκβαση των «Δεκεμβριανών» και την υποχώρησή μας συναντηθήκαμε με τον Αρη στη Μάνδρα , αφού μαζί με τον στρατηγό Σαράφη είχαν διατάξει ικανές δυνάμεις του ΕΛΑΣ να κινηθούν προς Αθήνα , για αντεπίθεση . Και τότε ο Αρης μας λέει : «Ενας πόλεμος δεν
  κρίνεται από την αποτυχία μιάς μάχης . Δυνάμεις του ΕΛΑΣ κινούνται επειγόντως για αντεπίθεση. Κουράγιο» !

  β} Αλέξης Ρόσιος {Υψηλάντης}: Πως εξηγείται η αδιαλλαξία του Σιάντου κατά τα Δεκεμβριανά ; Από ένα τηλεγράφημα του Δημητρόφ : «Παππούς συμβουλεύει συνεχίστε αντίσταση». Και η απάντηση Σιάντου : «Τηλεγράφημά σας με συμβουλές Παππού ελήφθη. Ευχαριστούμε . Συνεχίσομε». Ο Τσερνισιόφ μαζί με τον Μάρκο Βαφειάδη {στη Θεσσαλονίκη} συνέταξαν ένα τηλεγράφημα , το οποίο προέτρεπε τον γραμματέα του ΚΚΕ να συνεχίσει την αντίσταση στην Αθήνα , που τελικά θα φέρει τη νίκη στον ΕΛΑΣ
  {!}… Μπρρρ…».

  γ} Θόδωρος Καλλίνος {Αμάρμπεης} : Στα Δεκεμβριανά μου ανατέθηκε από την επιζήμια και σκόπιμα ανασυσταθείσα Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ {Σιάντο, Μάντακα , Χατζημιχάλη} προσωπικά από τον Σιάντο, να διαθέσω το 42ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ στο Α’ Σώμα του Εφεδρικού ΕΛΑΣ ης Αθήνας , και με το 52ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και το 6ο Σύνταγμα του Εφεδρικού ΕΛΑΣ του Πειραιά , στο οποίο Καπετάνιος ήταν ο Νίκανδρος Κεμπέσης {Ανέστης} να καλύψω τον τομέα Φάληρο – Πειραιά μέχρι την Ελευσίνα .

  δ} Χαρακτηριστική επίσης είναι η δήλωση των προθέσεων του ΚΚΕ του Γιάννη Ζεύγου στον «Ριζοσπάστη» της 3ης Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή που έγινε το συλλαλητήριο, που καταρρίπτει τη δικαιολογία ότι το κίνημα προκλήθηκε από τη δήθεν επίθεση της Αστυνομίας και των Αγγλων που είναι η εξής :

  «Τώρα το λόγο έχουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι μαχητές του ΕΛΑΣ , που τους ζητούν να
  παραδώσουν τα τιμημένα και κερδισμένα σε μάχες όπλα τους». Δεν σχολιάζω διότι από αυτή την πραγματικότητα συνάγονται αβίαστα τα συμπεράσματα , περί ποίοι πολέμησαν στη μάχη της Αθήνας με {17.000} νεκρούς , ενώ σέ όλη τη διάρκεια της ιταλογερμανικής εισβολής οι νεκροί δεν ξεπέρασαν τους {15.000}άνδρες . 1-3-2010 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 3. Η ΦΡΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ 1944 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ :

  Είμαι ένας εκ των ολίγων νομίζω επιζώντων αυτοπτών μαρτύρων της κομμουνιστικής θηριωδίαςς και του μίσους έναντι των Ελλήνων , από τους ξενόδουλους και ξενόφερτους Ελασίτες . Μόνον εμείς οι Αθηναίοι που ζήσαμε κατά τον κρίσιμο χρόνο του Δεκεμβρίου 1944, τη δολοφονική μανία των Ελασιτών , μπορούμε να καταλάβουμε τη σπουδή των ρεβανσιστών, διεθνιστών κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν «αριστεροί» , να εξαφανίσουν την Ελλάδα από τον χάρτη. Αναφέρω κατωτέρω δύο σημαντικές μαρτυρίες επ’ αυτού των τότε ηγετών της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας :

  Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ {Βιβλίο του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου}

  1} Γ. Παπανδρέου , πρωθυπουργός της τότε Σοσιαλκομμουνιστικής κυβέρνησης της Ελλάδας :

  «Την 2αν Σεπτεμβρίου 1944 , μετέβησαν εις Κάϊρον της Αιγύπτου και ωρκίσθησαν οι εξής υπουργοί προερχόμενοι από το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ την ΠΕΕΑ {Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθερώσεως } και το Κ.Κ.Ε. :
  Αλεξ. Σβώλος – Οικονομικών . 2} Γιάννης Ζεύγος – Γεωργίας . 3} Μιλτ. Πορφυρογένης Εργασίας . 4} Ηλ. Τσιριμώκος Εθνικής Οικονομίας . 5} Νίκος Ασκούτσης Δημοσίων Εργων . 6} Αγγελος Αγγελόπουλος Υφυπ. Οικονομικών. 7} Υφυπ. Στρατιωτικών στρατηγός Σαρρηγιάννης .

  Υπήρχεν εις τας Αθήνας η Κυβέρνησις της Εθνικής Ενότητος , αλλά ολόκληρος η Ελλάς εστέναζεν από την κατοχήν της Εαμικής τρομοκρατίας που ασκούσεν ο ΕΛΑΣ και Η Εαμική Πολιτοφυλακή που απετέλουν το κράτος .

  Νέοι της Ελλάδος και γενναίοι μαχηταί των Εθνικών μας Αγώνων . Είναι δυνατόν να πλήξετε την Πατρίδαν εις την καρδίαν ; Η Πατρίς έχει επιζήση από τα πλήγματα των τριών βαρβάρων κατακτητών. Αλλά δεν θα δυνηθή να επιζήση από τα πλήγματα των τέκνων της. Οχι νέοι της Ελλάδος , μέλη του ΕΑΜ. Κατά το στάδιον της δουλείας , η φωνή της οργανώσεως ήτο ταυτοχρόνως και φωνή της Πατρίδος . Και ωφείλατε να υπακούσετε . Σήμερον δυστυχώς , άλλη είναι η φωνή της οργανώσεως , και άλλη είναι η φωνή της Πατρίδος . Οφείλετε να υπακούσετε εις την φωνήν της Ελλάδος. Ηνωμένοι οφείλομεν να υπερνικήσωμεν την θανάσιμον κρίσιν , να αποκαταστήσωμεν την Ελευθερίαν και τον Νόμον , και να βαδίσωμεν πάλιν αποφασιστικοί προς το μέλλον , με την βοήθειαν όλων των τέκνων της . Επίσης και με την βοήθειαν των Μεγάλων Συμμάχων μας , η Πατρίς θα επανεύρη τον δρόμον της . Σ. 30 & 39}.

  Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ { Διήγημα του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου }

  2} «Θρασύβουλος Τσακαλώτος , συνταγματάρχης τότε διοικητής της 3ης ΕΟΤ , και κατόπιν του Συγκροτήματος «Ρίμινι» . Της μόνης κατά τον κρίσιμο χρόνο συντεταγμένης στρατιωτικής δύναμης της Ελλάδας , έναντι τριάντα χιλιάδων πάνοπλων αιμοσταγών Ελασιτών σφαγέων :

  Ο Δεκέμβριος του 1944 θα παραμείνει ως ο πλέον εφιαλτικός μην εις την ιστορίαν της νεωτέρας Ελλάδος . Υπήρξεν το αποκορύφωμα της κομμουνιστικής προσπαθείας προς διαρκή υποδούλωσιν της χώρας μας εις τον ερυθρόν φασισμόν, εις εποχήν κατά την οποίαν η Ελλάς επίστευσεν ότι είχεν απελευθερωθεί από την τετραπλή κατοχήν , Γερμανών , Ιταλών , Βουλγάρων και του περιβοήτου ΕΑΜ. Ητο πράγματι η καλυτέρα ευκαιρία διά τους κομμουνιστάς να πραγματοποιήσουν τα από μακρού -κατά την διάρκειαν της κατοχής- προετοιμασθέντα σχέδιά των προς οριστικήν υποδούλωσιν της Ελλάδος εις τον Σλαβισμόν , και με απόλυτον κυνικήν ασυνειδησίαν τον σύγχρονον διαμελισμόν της Ελλάδος .

  Διά την επιτυχίαν του τελικού των σκοπού, εφήρμοσαν μέσα και μεθόδους τόσον σκληράς και απανθρώπους , ώστε οι ζήσαντες την εποχήν εκείνην , να την ενθυμούνται μετά φρίκης και αποτροπιασμού. Σφαγαί ανθρώπων εν ίδει προβάτων , τυφεκισμοί , συλλήψεις και μετατοπίσεις πεζή εις «Κρώρα» και βορειότερον -εν μέσω χειμώνος- αθώων εθνικοφρόνων πολιτών και οργάνων της τάξεως , καταστροφαί και λεηλασίαι οικιών και καταστημάτων , υπήρξαν το αποκορύφωμα της κομμουνιστικής μανίας προς επιβολήν των αντεθνικών σχεδίων του Κ.Κ.Ε.

  Ουδέποτε εις την μακραίωνα ιστορίαν της η πρωτεύουσα της Ελλάδος , κοιτίς του πολιτισμού και της ελευθερίας , έζησε φοβερωτέρας ημέρας φρίκης , τρόμου και αποτροπιασμού , από τας εφιαλτικάς αυτάς ημέρας του Δεκεμβρίου . Και οι μεν ζήσαντες την εποχήν εκείνην του Δεκεμβρίου , είναι αδύνατον να μην την ενθυμούνται με φρίκην μέχρι τέλους της ζωής των».

  Σήμερα οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ {2,93%} κατόπιν συμμαχίας με τους ναζιστές – λωποδύτες του βαθέως ΠΑΣΟΚ , και με την αμέριστη βοήθεια των Αμερικανο – Σιωνιστών και των ναζιστών του Δ’ ΡΑΙΧ , κατόρθωσαν να εξαπατήσουν με φρούδες υποσχέσεις και καλπονοθεία αφού τους ψήφισαν κατόπιν εντολής της τουρκικής ΜΙΤ και οι πάνω από {500.000} εισβολείς Ισλαμοφασίστες , παρανόμως διορισθέντες ως Ιθαγενείς Ελληνες με τον προδοτικό νόμο του Εβραίου Ραγκούση { 3838/2010}, όστις κρίθηκε αντισυνταγματικός με την απόφαση {350/2011} από το Σ.τ.Ε. , δηλαδή ανύπαρκτος . Κι’ όμως οι παράνομοι αυτοί ισλαμοφασίστες εισβολείς εχθροί της Ελλάδας , ψήφισαν δήθεν νομίμως δια του δελτίου ταυτότητός τους συνήθως πλαστού , μονοκούκι τον ΣΥΡΙΖΑ . Και θα τον ξαναψηφίσουν αν γίνουν εκλογές . Βέβαιο πάντως είναι ότι οι άθεοι κομμουνιστές δέχονται τη λαϊκή ετυμηγορία αν και εφ’ όσον είναι υπέρ αυτών. {Ορα που οι 1946 που οι -δήθεν- πλειοψηφούντες κομμουνιστές παραιτήθησαν του δικαιώματος των εκλογών , και την ίδια ημέρα επετέθησαν στην ολιγομελή φρουρά του «Τύμβου» στο Λιτόχωρο και την κατέσφαξαν, κηρύττοντας ομού με τους συμμάχους τους Σλάβους και Αλβανούς , την επίθεση εναντίον της Ελλάδας . Το δε ζητούμενο από αυτούς ήταν η απόσχιση της Ελληνικής Μακεδονίας από την Ελλάδα αρχικώς και κατόπιν της Δυτικής Θράκης .

  Επίσης την προδοτική εσχάτη προδοσία που διέπραξεν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όταν αγνόησε το «ΟΧΙ» στη δουλεία του ελληνικού λαού στο Δ’ ΡΑΙΧ κατά το «Δημοψήφισμα του 2015 που ο ίδιος προκήρυξε και παρέδωσε την Ελλάδα και το νελληνικό λαό αιμόφυρτους στη νέα δουλεία των Ναζί του Δ’ ΡΑΙΧ , με ένα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Συνεχίζοντας ούτω τη συμμαχία των κομμουνιστών με το Γ’ ΡΑΙΧ του Αδόλφου Χίτλερ .

  Αυτοί κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα , οπότε κλάψε μάνα , κλάψε ….

  Τελικώς οι Ισλαμοφασίστες εισβολείς δημιούργησαν θύλακες εντός του ελληνικού εδάφους και εξοπλίσθησαν με τα περιέργως εξαφανισθέντα όπλα που φρουρούσε ελληνικό Σώμα Ασφαλείας , καθώς και με την εισαγωγή ακόμη και βαρέων όπλων από την Αλβανία , για να καταστήσουν την Ελλάδα νέα εστία εσωτερικού πολέμου , μόλις τους δώσει εντολή η τουρκική ΜΙΤ. Επίσης κατετάγησαν στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ως -Πέμτη Φάλαγγα- για να χτυπήσουν εκ των έσω την Ελλάδα .

  Και η Ελλάδα με τη νυν κομμουνιστική διοίκηση τους εκπαιδεύει και τους εξοπλίζει , εν όψει του νέου Δεκέμβρη που από μακρού προετοιμάζουν οι κομμουνιστές . Η πρόβα «Τζενεράλε» έγινε τον Δεκέμβριο του έτους {2008} και ο νοών νοήτω. Δεν μας διαφεύγει ότι ο αρχικός καταστροφέας της σημερινής Ελλάδας είναι ο γερμανικής εθνικής συνείδηση Κ. Σημίτης αδελφός σημαίνοντος ναζιστικού στελέχους του Δ’ ΡΑΙΧ. Πατέρας δε των Γερμανών αυτών ανθελλήνων ήταν ο Γ. Σημίτης πολιτικός διοικητής της Ρούμελης επί ΕΑΜ/ΕΛΑΣ , όστις μετΑ την ήττα του ΕΛΑΣ στη Μάχη της Αθήνας {1944 -1945 την κοπάνησε από τη διοίκηση της Ρούμελης μαζί με τις οκτώ χιλιάδες χρυσές λίρες Αγγλίας του ταμείου του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και συνεταιρίστηκε με τον τότε αρχηγό των Ελλήνων καπιταλιστών «Στρατή Ανδρεάδη».

  Αυτό το Εαμικό παρελθόν του πατέρα του επεκαλέσθη ο προδότης Κ. Σημίτης για να καταλάβει την αρχή του ενός ανδρός που ισχύει στην Ελλάδα. Κατόπιν πήγε στο σχολείο των «Κορυσχάδων» της Ευρυτανίας όπου βρίσκεται η φωτογραφία του Γ. Σημίτη με τον Βελουχιώτη και τον «πάπα – Ανυπόμονο. {Προσωνυμία του σύντροφου του Βελουχιώτη ηγούμενου της Ι. Μ. Αγάθωνος αρχιμανδρίτη Γερμανού}. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από την είσοδο των ανωτέρω στη Λαμία , όταν απεχώρισαν οι Γερμανοί.

  Ετσι οι αδελφοκτόνοι αυτοί οργάνωσαν τη δήθεν Εθνοσυνέλευση των «Κορυσχάδων» της παράνομης κυβέρνησης του βουνού. Σκοπός της ήταν εξόντωση των εθνικών ανταρτικών οργανώσεων , προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία οι κομμουνιστές Ελασίτες . Αυτή που συνεχίζει η κ. Δούρου τη δράση της , σύμφωνα με επΙσημη ανακοίνωσή της . Επισημαίνω ότι όλες οι επιθέσεις των κομμουνιστών εναντίον της Ελλάδας έγιναν κατόπιν ψευδών και απατηλών υποσχέσεων λήθης στο παρελθόν , δημοκρατίας και πατριδοκαπηλείας .

  Ακριβώς δηλαδή την ίδια συνταγή εφαρμόζουν οι ναζιστές , ρεβανσιστές κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ , που βρήκαν την ευκαιρία να διαμελίσουν την Ελλάδα , σύμφωνα με το σχέδιο του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ – ΚΚΕ – ΝΟΦ . Τι περιμένουν δηλαδή οι Ελληνες από τον ΣΥΡΙΖΑ που διενήργησε ένα δημοψήφισμα , και που έγραψε στο χιόνι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ; Και που με κομμουνιστική θρασύτητα δηλώνει ότι εξετέλεσε την επιθυμία του λαού και ότι για κάθε σοβαρή απόφαση θα ξανακάνει δημοψήφισμα.

  Δυστυχώς αν δεν συλληφθούν όλοι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοι , υπουργοί , ανώτατοι δικαστές μνημονιακοί βουλευτές κ.λ.π. προδότες , από το έτος 2010, η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να υφίσταται ως κράτος . Οσο για την υποσχόμενη κάθαρση του δημοσίου βίου με εννέα υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση , την τριάδα των Λεσβίων στη Δικαιοσύνη , καθώς και με Ντογιάκους , Ράϊκου , Τσατάνη , Πεδιαδίτη , Κλάπα , Βουρλιώτη κ.λ.π. είναι και αυτή ένα προπαγανδιστικό παραμύθι σαν κι’ αυτό της δήθεν δίκης της SIEMENS , κατόπιν όμως της παραγραφής των κακουργημάτων που μεθόδεψεν η Εισαγγελία του Α.Π. , καθώς και της παραβίασης του ν. {1608/1950}.

  Τα δε μνημονιακά ανθελληνικά κόμματα βοηθούν τους κομμουνιστές , με τον καταστροφικό για την Ελλάδα ρόλο τους , προκειμένου να γλυτώσουν οι ανθέλληνες ηγέτες τους τη φυλακή και τα κλοπιμαία. Εφτασε στο σημείο ο αρχηγός των Πακιστανών Ισλαμοφασιστών του {ISIS} , προστατευόμενος της Ελληνικής Δικαιοσύνης «Τζαβέντ Ασλάμ ή Ασλάν» , να δημοσιεύσει στον Τύπο το κατωτέρω τελεσίγραφο , απευθυνόμενο στο ελληνικό κράτος και στον ελληνικό λαό που αναφέρει τα εξής :

  «Οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και άν κάποιοι τον ενοχλήσουν θα κηρύξουμε «JIHAD» {Ιερό Πόλεμο} εναντίον της Ελλάδας» .

  Δηλαδή οι εχθροί είναι εντός των τειχών, γεγονός που όλοι γνωρίζουν αλλά παριστάνουν τις πάπιες , συμπεριλανομένων και των νυν πολιτικάντηδων ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων .

  Ουδείς όμως εισαγγελέας έπραξεν αυτά που πρεσβεύει ο Νόμος , για την ιταμή αυτή απειλή. Επίσης ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τον εν λόγω αρχηγό του στρατού των Πακιστανών μπράβων του ΣΥΡΙΖΑ , εισβολέα Ισλαμοφασίστα και καταζητούμενο από την «ΙΝΤΕΡΠΟΛ» κακοποιό , αποδεχόμενη δηλαδή η ηγεσία του την προστασία του στρατού των Πακιστανών εισβολέων εντός της Ελλάδας , ως Πραιτωριανών των ΣΥΡΙΖΟ – ΠΑΣΟΚΟ – ΑΝΕΛ . Οσο για τον Ράμπο {στη στολή} ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο , αυτός περί άλλων τυρβάζει.

  17- 2 – 2017 Φ.Π. [Ανδρέας Γούλας } Συγγραφέας Ιστορικός .

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.