Οι πλαστές ειδήσεις κατά του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν είναι γραφικές. Είναι επικίνδυνες.

Η μεγαλύτερη διασπορά πλαστών ειδήσεων ήταν αυτή που έγινε από το 2008 έως και το 2015, προκειμένου να δικαιολογηθεί η εγκληματική προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η οποία είχε πυροδοτηθεί για να μην ξεχνάμε, από την «αιφνίδια» παρέμβαση Σημίτη το 2008 με την περιβόητη ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, η οποία εξέπληξε πολλούς. Ο κύριος αυτός όμως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και την έκανε.

Εκείνον λοιπόν τον τραγικό Δεκέμβρη του 2008, παραμονές της εξόδου της χώρας στις αγορές τον Γενάρη του 2009, έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση αποδόμησης δυτικού κράτους. Ο Σημίτης να μιλά για ΔΝΤ, η Αθήνα να καίγεται «ξαφνικά», στα διεθνή δίκτυα μία εξόφθαλμη απόπειρα να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως failed state, και όλα αυτά μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης λόγω της υπόθεσης Lehmann brothers, που γονάτισε τις περισσότερες δυτικές οικονομίες. Η Ελλάδα λοιπόν ήταν τυχερή που τότε είχε τον Καραμανλή και τον Παυλόπουλο, που κατάφεραν και την κράτησαν όρθια παρά το εξόφθαλμο σχέδιο εκτροχιασμού. Όπως μάλιστα δείχνει τα στοιχεία επανέφερα την οικονομία στις ράγες παρά την επανάληψη της προβοκάτσιας με τον περιβόητο ξεσηκωμό των ισλαμιστών στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009, πάλι την περίοδο που θα διαπραγματεύονταν τα ελληνικά ομόλογα.

Οι απόψεις λοιπόν που σερβίρονται ως ξαναζεσταμένο φαγητό από ανθρώπους όπως ο κύριος Τζήμερος, παραμονές μάλιστα εκλογών, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γραφικότητες. Διότι ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί βάναυσα από λαϊκισμούς τύπου Ξαφά, Τζήμερου, Γιώργο Παπανδρέου και άλλων. Πόσοι μάλιστα από τους έλληνες θα κάτσουν να διασταυρώσουν τα τερατώδη ψέματα κατά του Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλου μέσα σε μία μόλις φράση; Όπως αποδείχτηκε στις εκλογές του 2009 που άνοιξαν την πόρτα της καταστροφής, όχι πολλοί…

Το να υποστηρίζει κάποιος λοιπόν ότι η Ελλάδα έχασε την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές λόγω Καραμανλή, είναι ο ορισμός των πλαστών ειδήσεων. Για την ακρίβεια, ο Καραμαλής όχι μόνο είχε εξασφαλίσει την έξοδο στις αγορές παρά την παγκόσμια κρίση, αλλά άφησε όπως φαίνεται και στο διάγραμμα πεδίο ανοιχτό ακόμα και στον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να μπορέσει και αυτός να βγει να δανειστεί με ανταγωνιστικό επιτόκιο.

Ο κύριος Παπανδρέου όμως είχε τελείως διαφορετικές προθέσεις. Και η έξοδος στις αγορές έγινε δύσκολη μόλις ο ίδιος και ο αρμόδιος υπουργός του Γιώργος Παπακωσταντίνου, βγήκαν και μίλησαν για Τιτανικό. Αλήθεια, ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα που ο πρωθυπουργός της και ο υπουργός οικονομικών της χαρακτηρίζουν Τιτανικό; Φυσικά για αυτή την εγκληματική διαχείριση δεν κλήθηκαν ποτέ να απολογηθούν αυτοί οι δύο κύριοι.

Και αφήνουν πεδίο λαμπρό στους μελλοντικούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα, να συνεχίζουν την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση. Όπως, να έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Κώστα Καραμανλή για την διόγκωση του δημόσιου χρέους. Δείτε το σχεδιάγραμμα.

Βγαίνουν αυτή λοιπόν που έκαναν το 109% 179%, και έχουν το θράσος να μιλούν για τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο. Που επαναλαμβάνουμε ότι κράτησαν την πατρίδα όρθια, την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετώπισε η Δυτική οικονομία τις τελευταίες δεκαετίες. Που κληρονόμησαν ένα τερατώδες κρυφό χρέος από τις θηριώδεις και επαίσχυντες συμβάσεις του Σημίτη για τα εξοπλιστικά, για τους ολυμπιακούς, για την αλλοίωση στοιχείων μέσω των swaps της Goldman Sachs, την πρωτοφανή έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό μέσω σκανδάλου του χρηματιστηρίου, τα δημόσια έργα κλπ κλπ. Και όμως πάλι κράτησαν.

Μέχρι που ήρθαν οι συκοφάντες τους και τίναξαν την Ελλάδα στον αέρα, προκαλώντας κρίση που έχει απαντηθεί στην νεότερη ιστορία μόνο σε χώρες μεσούσης πολεμικής σύρραξης.

Γι’ αυτό δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε ως γραφικές τις αναπαραγωγές πλαστών ειδήσεων αυτού του τύπου. Αποδείχτηκε στο παρελθόν ότι δεν ήταν καθόλου ακίνδυνες, αντίθετα ήταν εθνικά ολέθριες.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι πλαστές ειδήσεις κατά του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν είναι γραφικές. Είναι επικίνδυνες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.