ΕΚΤΑΚΤΟ: Πόρτα των ευρωπαίων στον Μάνφρεντ Βέμπερ. Δεν πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της κομισιόν!

Καλό νέο για την Ελλάδα, σοβαρότατο πρόβλημα όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Die Welt, ο Βέμπερ τίθεται εκτός της διαδικασίας για την προεδρία της κομισιόν. Εάν επιβεβαιωθεί η εφημερίδα, θα μιλάμε για ιστορικό φιάσκο, καθώς η πανίσχυρη ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βλέπει τον υποψήφιο της να βγαίνει εκτός των υποψηφίων της διαδοχής του Γιουνκέρ, πιστοποιώντας με τον πιο ηχηρό τρόπο την πολιτική του ανυπαρξία.

Αυτό φυσικά είναι καλή είδηση για την Ελλάδα, καθότι ο Βέμπερ ήταν δηλωμένος αν θέλει να με πρωτοφανείς ανθελληνικές θέσεις και παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί όμως ένα πρόβλημα. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, είχε ως μοναδικό στήριγμα στην Ευρώπη τον κύριο Βέμπερ. Τώρα που ο τελευταίος εξαφανίζεται με ατιμωτικό μάλιστα τρόπο, σύμφωνα πάντα με την αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας, ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναθεωρήσει Την διεθνή στρατηγική του. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, το βασικό το επιχείρημα για την στήριξη που θα απολάμβανε από το εξωτερικό, θα ήταν ο ρόλος του Βέμπερ ως νέου προέδρου της κομισιόν. Αποδείχτηκε όμως ότι ο κύριος Βέμπερ δεν μπορούσε να στηρίξει ούτε τον εαυτό του παρότι επικεφαλής μιας πανίσχυρης παράταξης.

3 σκέψεις σχετικά με το “ΕΚΤΑΚΤΟ: Πόρτα των ευρωπαίων στον Μάνφρεντ Βέμπερ. Δεν πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της κομισιόν!

  1. Να βάλουν τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην θέση του, το παιδί είναι και του ΚΟΛΑΜΠΙΑ. Εναλλακτικά ας βάλουν τον ΕΘΝΑΡΧΗ Β¨ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, έτσι κιαλοιώς αργόσχολος είναι και δεν μιλάει και πολύ, μόνο κάθε 10 χρόνια.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.