Έξαλλος ο Πρωθυπουργός με συνεργάτη του που τον διαβεβαίωσε ότι ο Πέτσας ουδέποτε έκανε τέτοια δήλωση!

Υπό ομαλές συνθήκες, ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να μιλήσει απλούστατα για παρερμηνεία των δηλώσεων κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίου Πέτσα, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Εκεί θα είχε λήξει και το θέμα αναίμακτα καθώς κανείς δεν θα έχει ασχοληθεί περαιτέρω.

Η απόφαση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει μία σφοδρή επίθεση κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ψευδείς ειδήσεις, ωρυόμενός ότι ουδέποτε ο κύριος Πέτσας είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, είναι γεγονός παραπληροφόρησης από στενό του συνεργάτη. Ο στενός συνεργάτης λοιπόν του κύριου Μητσοτάκη τον διαβεβαίωσε ότι ο κύριος Πέτσας δεν είχε κάνει ποτέ αυτές τις δηλώσεις. Έτσι, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε μετωπική επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα, όντας σίγουρος ότι η δήλωση δεν είχα γίνει ποτέ, αφού είχε διαβεβαιωθεί στο μεσοδιάστημα της παρέμβασης Τσίπρα, από τον στενό του συνεργάτη.

Το Βατερλώ που ακολούθησε, που προσπάθησε να το μαζέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για παρερμηνεία των δηλώσεων του, ήταν όμως πλέον αργά, έκανε τον πρωθυπουργό να επιτεθεί κατά του στενού του συνεργάτη ο οποίος τον πήρε στο λαιμό του. Δεν αποκλείεται ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου να υπάρξει αλλαγή στον στενό πυρήνα του Μαξίμου.