Στη γραμμή Παυλόπουλου ο Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια ομιλία-μανιφέστο μίλησε για το λυκόφως των ηγεσιών, τους νέους σχηματισμούς και την πρόκληση του μεταναστευτικού.

Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής στο City του Λονδίνου:

«Βρισκόμαστε μπροστά στο λυκόφως των ηγεσιών -οι σύγχρονοι ηγέτες υπολείπονται. Οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι το λίπασμα για υψηλής ποιότητας ηγεσία. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τους ομοίους του Ντισραέλι στα χρόνια που έρχονται.

Η απογοήτευση, ο λαϊκισμός, η ριζοσπαστικοποίηση ρίχνουν βαριά σκιά στις δημοκρατίες. Είναι ώρα να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε.

Σήμερα οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί έχουν επισκιάσει ή αντικαταστήσει τα παραδοσιακά -παλιά κόμματα. Η αστάθεια και η σύγχυση αντανακλάται στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος. Το δικομματικό σύστημα το οποίο επικράτησε σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ήταν προϊόν οριοθετημένου προσανατολισμού του εκλογικού σώματος.

Οι outsiders οδηγούνται στην εξέγερση, όχι εξαιτίας της φτώχειας, αλλά εξαιτίας της σύγκρισης με τους προνομιούχους. Το χάσμα μεταξύ εχόντων και μη εχόντων διευρύνεται. Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν τόσο πλούτο, όσο ο μισός κόσμος.

Στο μεταναστευτικό υπάρχει ένα όριο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Ζητήματα κοινωνικής συνοχής, πολιτικής σταθερότητας και πολιτιστικής ταυτότητας θα οξυνθούν περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Η ισλαμική τρομοκρατία δεν αποτελεί εξωτερική απειλή. Έχει μεταφερθεί στις πόλεις μας.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η ηγετική δύναμη στον κόσμο, αλλά δυσκολεύονται να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Η Δύση ολισθαίνει προοδευτικά σε μια όλο και πιο αμήχανη θέση. Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία προσπαθούν να γεμίσουν το κενό. Η Τουρκία γίνεται σταθερά αναθεωρητική χώρα.

Αρχή τους τέλους της παγκοσμιοποίησης η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Οι πόλεμοι των δασμών δεν έχουν νικητές».

Από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Στη γραμμή Παυλόπουλου ο Καραμανλής

  1. Απλά ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Ο Καραμανλής είναι ηγέτης!!!!! Ο άλλος είναι βαστάζος!!!! Πιστός οπαδός του τίποτα!!! Καμμένε σταμάτα το γλύψιμο στον Καραμανλή!!!! Σε έχει καταλάβει

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.