Η Σφίγγα είναι πολύ παλαιότερη από όσο νομίζαμε- Και άλλα μυστήρια γεγονότα (βίντεο)

Μερικές φορές, σαν το όγδοο θαύμα του αρχαίου κόσμου κατατάσσεται η μεγάλη σφίγγα της Γκίζας η οποία είναι τόσο εμβληματική, ένα σύμβολο της αρχαίας Αιγύπτου που είναι γνωστή στους πάντες!

Με μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο.

Η διάβρωση του νερού υποδηλώνει ότι είναι πολύ παλαιότερο από τα άλλα οικοδομήματα. Ενώ οι μελετητές επιμένουν ότι η Σφίγγα πιθανότατα χτίστηκε γύρω στο 2500 Π.Χ., υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις και συνεχιζόμενη έρευνα που υποδηλώνει ότι είναι πολύ παλαιότερη από αυτήν την χρονική περίοδο.

Ένας ερευνητής που πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα για τον ισχυρισμό αυτό είναι ο γεωλόγος Ρόμπερτ Σόιτς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η διάβρωση του νερού γύρω από τις πλευρές της Σφίγγα είναι απόδειξη της πραγματικής της ηλικίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Σοτς, αυτή η διάβρωση έχει λάβει χώρα για χιλιάδες χρόνια, πράγμα που σημαίνει τακτικές και σταθερές βροχοπτώσεις. Αυτό είναι κάτι που η Αίγυπτο δεν έχει βιώσει, σύμφωνα με τα γεωλογικά αρχεία, δεδομένου ότι κάπου μεταξύ 7.000 και 12.000 χρόνια πριν είχαν όντως συμβεί έντονες βροχοπτώσεις.

.

.

Lab of Mystery