Θλιβερή η εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτακη. Το Μέγαρο Μαξίμου αδειάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

BREAKING NEWS

Μεγάλη σύγχυση επικράτησε στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Άμεση απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός των ΜΟΕ συνεχίζεται κανονικά και οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο θα πραγματοποιηθούν εντός Δεκεμβρίου, όπως είχαν προγραμματιστεί, αδειάζοντας, ουσιαστικά, το υπουργείο Άμυνας που είχε διαρρεύσει το «πάγωμα» των διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» τις συζητήσεις με την Άγκυρα ως συνέπεια της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης τους.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, μετά τη συμφωνία και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, η Αθήνα εκτιμά ότι ο «διάλογος είναι περιττός» και οι συζητήσεις «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας. Εντός του μήνα επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα τουρκικό κλιμάκιο, ωστόσο με τη νέα εξέλιξη δεν θα έρθει.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία θα παραστούν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

«Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης»

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. ο οποίος στηλιτεύει το κυβερνητικό «μπάχαλο» και κάνει λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση, αναφέρει «παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά».

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.