Την ώρα που ο Χαφτάρ διαλύει τους τουρκόφιλους στην Τρίπολη, ο Ακάρ «σκούζει» απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο

Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου.

Φωτογραφία από το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε έδωσε ο εθνικός στρατός της Λιβύης

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας».

«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό» ανέφερε, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο της Κύπρου».

«Κάναμε αυτό που έπρεπε…»

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Ακάρ είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Την ώρα που ο Χαφτάρ διαλύει τους τουρκόφιλους στην Τρίπολη, ο Ακάρ «σκούζει» απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο

  1. εφοσον η Ελλαδα δεν αναγνωρίζει τον στρατηγό ΧΑΦΤΑΡ που εσχάτως και ως εκ θαύματος όλοι οι μουροχαυλοι ανακάλυψαν… σταματήστε να γελοιοποιήστε … και να θυμάστε ο στρατηγος ΧΑΦΤΑΡ μολις αναλαβει πλήρως την ηγεσία στην Λιβύη… εφοσον σε Ελλαδα – Κύπρο δεν επιτρέπουν να οριοθετησει ΑΟΖ, βολεύει και ειναι έτοιμο πιατο για την Λιβύη και Αίγυπτο… αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να αφήσουν αυτό το αναπαντεχο Δώρο του Σουλτάνου… που αρπαξε απο της ανίσχυρες και υπό φόρο υποτελείς Ελλαδα – Κύπρο…. να πάει χαμένο… τα λεφτά ειναι πολλά και κάθε ηγετης κοιτά το συμφερον του Λαού του, συμφερον που αλλάζει κάθε επομενο 24ωρο…!!!
    Ελλας – Κύπρος παραμένουν καρφιτσωμένες στο προτάγματα ΓΙΆΝΚΗΔΩΝ και του μαγαζιού τους ΕΕ των πολιτικα αποτυχημένων απατεωνίσκων !!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.