ΤΩΡΑ -Νέα επίθεση της Τουρκίας κατά ΗΠΑ με απειλές και κατά της Κύπρου

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες για το 2020 που πέρασε από την αμερικανική Βουλή των αντιπροσώπων και το Κογκρέσο που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Για άλλη μια φορά, το Σχέδιο Νόμου περί Άδειας Άμυνας για το 2020 που εγκρίθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και τη Γερουσία των ΗΠΑ περιλαμβάνει εχθρικές πτυχές εναντίον της Τουρκίας. Μέλη του Κογκρέσου που επιδιώκουν να διευθετήσουν τα εσωτερικά πολιτικά αποτελέσματα και ενεργούν υπό την επιρροή των αντιτουρκικών κύκλων, συνεχίζουν να βλάπτουν το όραμα να βελτιώσουν τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο αυτό καταδεικνύει ότι το Κογκρέσο εξακολουθεί να παραβιάζει τις κυρίαρχες αποφάσεις της Τουρκίας και υιοθετώντας μια παράλογη εχθρική συμπεριφορά, εμποδίζοντας αθέμιτα τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα F-35 παρά την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Τουρκίας, ανανεώνοντας τις εκκλήσεις για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο της απόκτησης των S-400 και περιλαμβανομένων των αναφορών στο πρόγραμμα TurkStream.

Επιπλέον, οι προσπάθειες άρσης του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών στο νησί της Κύπρου προς όφελος της κυβέρνησης της Ελληνοκυπριακής διοίκησης δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες για μια διευθέτηση στο νησί και να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση.

Υπενθυμίζουμε εκ νέου ότι η γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων δεν θα αποτρέψει ποτέ την Τουρκία από την αποφασιστική λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτών των πρωτοβουλιών που στοχεύουν την Τουρκία.