Πετροπόλεμος και χημικά το πρωί στο ΚΥΤ Σάμου -Έκλεισαν τα σχολεία της περιοχής

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξωτερικά του ΚΥΤ Σάμου, περίπου στις 06:30. Ομάδα περίπου 60-70 μεταναστών κυρίως Αφρικανών ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες τους από τη βόρεια πλευρά εισόδου στο ΚΥΤ, ρίχνοντας στη «διχάλα» του δρόμου 2 χημικές τουαλέτες, εμποδίζοντας τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων και πετώντας τους πέτρες.

Κάποια στιγμή αποχώρησαν από τη βόρεια πλευρά και κατευθύνθηκαν στη νότια πλευρά. 150 περίπου άτομα ήταν στο οδόστρωμα και άλλα 150 περίπου άτομα στις παρυφές του ΚΥΤ, πάντα στη νότια πλευρά. Εκεί εξαγριωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα για την ελευθερία τους, πετούσαν πέτρες στους Αστυνομικούς, ενώ πολλές χημικές τουαλέτες πετάχτηκαν στο δρόμο καθώς και πολλά σκουπίδια.

Η Αστυνομία απέκλεισε τη διέλευση τροχοφόρων οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της περιφερειακής οδού, από είσοδο περιοχής ΣΟΑ μέχρι και εισόδου στην περιοχή της Βλαμαρής. Πολλά οχήματα δέχτηκαν πέτρες με αποτέλεσμα να υποστούν φθορές και να γυρίσουν πίσω.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο επειδή το οδόστρωμα ήταν γεμάτο πέτρες, σκουπίδια και χημικές τουαλέτες.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με την υπ΄αριθ. 813/19-12-2019 απόφαση Δημάρχου αποφάσισε σήμερα 19-12-2019, τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου & του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά μετά από ένα δίωρο περίπου η κατάσταση εκτονώθηκε, αλλά οι φωνές διαμαρτυρίας εντός του ΚΥΤ ήταν έκρυθμη. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους.

samostoday.gr