Αποκαλυπτικό: Αυτούσιο το Άρθρο 10 για την ασφάλεια του EastMed

«Έπεσαν» το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, σε μια χρονική συγκυρία, όπου έχει κορυφωθεί η τουρκική προκλητικότητα.

Ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ και απεσταλμένος στην Αθήνα Χρίστος Χαραλάμπους, αποκαλύπτει το Άρθρο 10 της συμφωνίας, που αφορά στην ασφάλεια του αγωγού.

Το Άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ξεκινώντας από τις αρχικές δραστηριότητες του σχεδίου που σχετίζονται με τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση της διαδρομής και συνεχίζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έργου, κάθε συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να λάβει τα μέτρα που κρίνει αναγκαία για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του αγωγού και όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται στο έδαφος αυτού του μέρους που εμπλέκεται σε δραστηριότητες του έργου.
Τα μέρη θα συνεργαστούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του αγωγού. Από την άποψη αυτή, τα μέρη μπορούν να διατυπώσουν πολυμερείς ή διμερείς συμφωνίες και διακανονισμούς σχετικά με συνεργασίες στα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το έργο/ αγωγό.»

.

.

Λύσσαξαν οι Τούρκοι μετά τις υπογραφές για τον East Med

#EastMed Μπλε σε όλα! (βίντεο)

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αποκαλυπτικό: Αυτούσιο το Άρθρο 10 για την ασφάλεια του EastMed

 1. Κυρίες, Κύριοι της Olympia.gr,
  Αν δεν θέλετε να ποστάρουμε σχόλια κάποιοι από μας, να μας το πείτε…
  Και το e-mail μας έχετε και από δω μπορείτε…
  Να μη κάνουμε και το κόπο να λέμε την άποψή μας, ή/και να μπαίνουμε να δούμε…
  Όταν ποστάρει κάποιος ένα σχόλιο, δεν περιμένει 2-3 μέρες μετά να εμφανιστεί…
  Ακυρώνεται η όποια «επικαιρότητα» του σχολίου…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.