Λύσσαξαν οι Τούρκοι μετά τις υπογραφές για τον East Med

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει.

#EastMed Μπλε σε όλα! (βίντεο)

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed αποτελεί ένα νέο παράδειγμα μάταιων βημάτων με τα οποία γίνεται προσπάθεια για αποκλεισμό της χώρας μας και της ‘τδβκ’ από την περιοχή. Κανένα πρόγραμμα που αγνοεί την Τουρκία η οποία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και τους Τ/Κ οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα στον φυσικό πλούτο της Κύπρου δεν μπορεί να πετύχει. Θέτουμε αυτό το στοιχείο για άλλη μια φορά ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.
Κατά την αξιολόγηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο η πιο οικονομική και ασφαλής οδό για τη διαβίβαση στις αγορές των καταναλωτών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας είναι η Τουρκία. Παρόλα αυτά το κλείσιμο της πόρτας συνεργασίας τόσο σε μας όσο και στους Τ/Κ δείχνει καθαρά ότι στην πραγματικότητα κάποιες χώρες αντί για συνεργασία επιδιώκουν λογαριασμούς στείρας πολιτικής. Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που κάνουν τους σχεδιασμούς πως αυτού του είδους οι βρώμικοι λογαριασμοί όπως ακριβώς και στο παρελθόν δεν θα πετύχουν”.

4 σκέψεις σχετικά με το “Λύσσαξαν οι Τούρκοι μετά τις υπογραφές για τον East Med

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.