Άγρια νύχτα… Ολονυκτία εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Πάτρα

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε οχτώ οχήματα ενώ προσπάθησαν να κάψουν και ένα ΑΤΜ στην Αθήνα -Φωτιά σε καρναβαλικές κατασκευές και κάδους απορριμάτων στην Πάτρα

Για ακόμη μία νύχτα σημειώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις από αγνώστους σε σταθμευμένα οχήματα, καθώς και σε μηχάνημα ΑΤΜ, σε Ταύρο, Ελληνικό, Πολύγωνο, Αγίους Αναργύρους και Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, αρχικά δράστες πυρπόλησαν, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όχημα στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Γρηγορίου Αυξεντίου, στον Ταύρο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά υπέστησαν ζημιές και άλλα δύο αυτοκίνητα.

Στις 02:13 τυλίχθηκαν στις φλόγες τέσσερα οχήματα εταιρείας τηλεπικοινωνιών που ήταν σταθμευμένα, στην οδό Τριπόλεως, στο Ελληνικό, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ακολούθησε, στις 03:25, νέα εμπρηστική επίθεση σε μηχάνημα ΑΤΜ αυτή την φορά, στην οδό Μητροπέτροβα, στο Πολύγωνο, ενώ δύο ώρες αργότερα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε όχημα στη συμβολή των οδών Γεωργίου Καφαντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου, στους Αγίους Αναργύρους.

Τέλος, στις 05:36, τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο φορτηγά, στην οδό Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο.

Στην Πάτρα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πυροσβεστική και την αστυνομία για αγνώστους οι οποίοι έβαλαν στο μάτι καρναβαλικά στοιχεία και κάδους απορριμάτων.

Ο «χορός» των εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:00 με την εκδήλωση αρχικά πυρκαγιών σε κάδους στα Ζαρουχλέικα και στα Συχαινά.

Ωστόσο η κατάσταση έγινε πιο επικίνδυνη όταν στις 5:00 το πρωί με διαφορά λίγων λεπτών προσπάθησαν να κάψουν έναν από τους καρναβαλικούς μπάστακες έξω από το δημαρχείο και έναν από τους μπάστακες που βρίσκεται κοντά σε γνωστό κέντρο διασκέδασης.

Στις 07:30 έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό μπάστακα στον πεζόδρομο δίπλα από την εκκλησία της Παντάνασσας.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες ενώ οι αρχές αναζητούν τους δράστες.

πηγές: patrasevents, protothema