Παπαγγελόπουλος: Ας ανοίξουν λοιπόν οι λογαριασμοί για να δούμε εάν υπάρχει πλαστογραφία από εμένα ή την κ. Τουλουπάκη ή εάν η κ. Ράικου είναι επίορκη.

Σφοδρή επίθεση κατά της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που εκείνη εκτόξευσε εναντίον του κατά την κατάθεση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» και στο Αction 24 χαρακτήρισε την κ. Ράικου άσχετη νομικό και απελπισμένη άνθρωπο που λέει βλακείες. Αναφερόμενος μάλιστα στα τρία εμβάσματα που φέρεται να έχει λάβει στον οικογενειακό της λογαριασμό από την Novartis η κ. Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι εφόσον η κυρία Ράικου υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο ένα έμβασμα και τα άλλα δύο είναι πλαστογραφία ή του ίδιου η της κυρίας Τουλουπάκη, θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν οι λογαριασμοί της κυρίας Ράικου για να δούμε εάν όντως ο ίδιος ή η νυν εισαγγελεάς κατά της διαφθοράς είναι πλαστογράφοι, η εάν η κυρία Ράικου είναι επίορκος και όντως έχει εισπράξει τρία εμβάσματα από την ελεγχόμενη εταιρεία.

«Γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει η Ράικου»

Με αιχμηρό  τρόπο ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε την καταγγελία της κ. Ράικου περί συμβόλαιο θανάτου εναντίον της.

«Είναι αδιανόητο να λέει ότι πρώην εισαγγελέας, διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής βάζει βόμβες αυτό μας λέει ή αυτό υπονοεί. Μήπως είμαι και ο ασύλληπτος αρχηγός της 17 Νοέμβρη; Είναι για κλάματα για το επίπεδο εισαγγελέα εφετών να λέει τέτοια πράγματα, τα λέει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει. Έλεος, γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει. Συνδύασε την καταγγελία με την Τσατάνη. Οφείλεις να πεις τα στοιχεία αλλιώς είναι συκοφάντρια όταν λέει ότι εγώ συνδέομαι με την απόπειρα κατά της Τσατάνη. Λέει για συμβόλαιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης, τι στοιχεία έχει και γιατί δεν μας τα λέει. Υπάρχει μια κακοπαιγμένη παράσταση, έβαλε το μαύρο γυαλί, αστυνομικούς γύρω γύρω να την φιλάνε να μην της πάρουν φωτογραφίες, υποτίθεται ότι κινδυνεύει. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο διαδίκτυο. Έπρεπε να κρυφτεί. Κακή εισαγγελέας, κακή ηθοποιός, κακή σεναριογράφος».

Όσον αφορά τις καταγγελίες της κ. Ράικου ότι της τηλεφωνούσε προκειμένου να την πιέσει να στείλει τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ποτέ δεν έχουν γίνει τέτοια. τηλεφωνήματα και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να ανοίξουν όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

«Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα, εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί, τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο. Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κ. Τουλουπάκη. Οφείλει να πει μου είπε ο Παπαγγελόπουλος να κάνω αυτό».

«Το παρακράτος παρακολουθεί τα τηλέφωνα μου, πιθανόν να τα παρακολουθούσε και επί ΣΥΡΙΖΑ»

Μάλιστα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην καταγγελία ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του από το παρακράτος, όχι μόνο τώρα, αλλά πιθανότατα και κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω ζητήσει το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών της κυρίας Ράικου. Ξέρω ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνα μου, είτε νόμιμα, είτε παράνομα. Παρακολουθώντας τα τηλέφωνα ενός απλού Έλληνα πολίτη δείχνουν το ποιόν τους και την εκτροπή στην οποία οδηγούνται. Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι με παρακολουθούν, ακούω τις κασέτες που γυρνάνε τους λέω καλημέρα σου στέλνω και κανένα μπινελίκι. Το παρακράτος δρα εναντίον μου πάρα πολλά χρόνια. Τους έχω πονέσει και σαν εισαγγελέας και σαν υπουργός. Θεωρώ ότι άρχισαν να με παρακολουθούν μετά που έγινα υπουργός. Με την κυρία Τουλουπάκη και με πάρα πολλούς εισαγγελείς και δικαστές μέχρι να ξεσπάσει η Novartis μιλούσα και για λόγους κοινωνικούς και για υπηρεσιακούς πολύ εισαγγελείς με έπαιρναν να προχωρήσω αιτήματα και πριν γίνω υπουργός είχα επαφές. Μετά την αήθη προσπάθεια να πουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι σκευωρία έπαψα να επικοινωνώ. Έχω μιλήσει μια δυο φορές με την κυρία Τουλουπάκη μετά την δήλωση του Μαξίμου για την Novartis, μπορεί δεν είμαι βέβαιος. Για την υπόθεση Novartis δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μου με την κ.Τουλουπάκη. Πριν την Novartis μιλούσα και με την κ. Τουλουπάκη και με την κ. Ράικου. Μετά την Novartis 1-2 φορές έχω μιλήσει με την κ.Τουλουπάκη για κοινωνικούς λόγους. Το λέω για λόγους ασφαλείας μπορεί και να μην έχω μιλήσει.

Δεν υπήρξε ποτέ σύσκεψη με την κ. Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσουμε για την υπόθεση Novartis, αγνοούσα και ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, το έμαθα εκείνο το απόγευμα στο Μαξίμου».

Αποστάσεις από την επιλογή Τουλουπάκη να μην στείλει αμελλητί τους φακέλους με τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από την επιλογή της κ. Τουλουπάκη που δεν έστειλε αμελλητί τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα στο κοινοβούλιο.

«Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Αγγελής όταν κατηγορεί την κ. Τουλουπάκη ότι δεν έστειλε αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίωμα του να ζητήσει την δίωξη της κ. Τουλουπάκη. Εγώ λέω αυτά που θεωρούν εμένα ότι λέει ο κ. Αγγελής θα ελεγχθούν από την δικαιοσύνη. Τώρα πως η  κ. Τουλουπάκη δικαιολόγησε τις ενέργειες της στον κ. Αγγελή εμένα δεν με αφορά. Αν υιοθετηθεί η θεωρία του αμελλητί η κ. Ράικου λέει ψέματα ότι εγώ παρενέβην να στείλει υποθέσεις στη Βουλή».

Όσο όσον αφορά την δήλωση της κ. Ράικου ότι χάθηκαν εκατομμύρια από το μη έλεγχο των εμβασμάτων της Novartis και ότι έχει ευθύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο τέως αναπληρωτής υπουργός  απάντησε.

«Μόνο ένας άσχετος νομικός ή μόνο ένας απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να πει αυτή τη βλακεία. Δεν ξέρει τι λέει καμία ανάμειξη δεν έχω εγώ. Δεν τους βγαίνει η υπόθεση Novartis και τώρα πάνε να βάλουν το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση για τους γιατρούς είναι στην ανάκριση και είμαι βέβαιος ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ενημερώσει τους φορείς να διεκδικήσουν χρήματα. Η κ. Ράικου νομίζει ότι πετώντας 10 ψέματα και έχοντας την κάλυψη της πλειοψηφίας της προανακριτικής θα γλιτώσει. Δεν θα γλιτώσει. Από δω και πέρα θα αρχίσω να γλεντάω με αυτή την ανόητη ιστορία».

«Έπαψα να επικοινωνώ με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να τον προστατέψω»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί του λίγο πριν την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για να τον προστατεύσει. 

«Άλλη μια κακοήθεια, ποινικοποιούν και τις φιλίες και μου στέρησαν το δικαίωμα να επικοινωνώ μαζί του για να μην τον κατηγορήσουν ότι είναι υποκινητής του υποκινητή. Είναι ντροπή τους. Είναι τόσο ικανοί στη διαστρέβλωση και επειδή κυκλοφορούσαν διάφορες θεωρίες δεν ήθελα να μπλέξω τον άνθρωπο στις ανήθικες ιστορίες που κάποιοι προσάπτουν σε εμένα. Σταμάτησα να μιλάω με τον κ. Παυλόπουλο πριν από τη σύσταση της προκαταρκτικής. Κατάλαβα ότι πιθανόν θα δημιουργούσα πρόβλημα. Ήταν δική μου πρωτοβουλία ο κ. Παυλόπουλος μου είπε τι είναι αυτά που λες, αλλά εγώ επέμενα»

Ο κ. Παπαγγελοπουλος αρνήθηκε και τις κατηγορίες Ράικου ότι παρενέβη προκειμένου να μην ελέγξει η ίδια υπόθεση που αφορά δάνεια της τράπεζας Αττικής και ανέφερε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει στην προανακριτική ο οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου.

«Η κ. Ράικου λέει ότι θέλει για να σωθεί, δεν θα σωθεί. Να τον καλέσουν τον κ. Αθανασίου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γιατί ο κ. Αθανασίου μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί να πει για δικές μου παρεμβάσεις. Η Ράικου λέει ότι το συγκεκριμένο θέμα έγινε τον Ιανουάριο του 2017. Γιατί το λέει τρία χρόνια μετά; Είναι ψευδέστατα όλα αυτά που λέει η κ. Ράικου.

Στη συνέχεια όμως η κ. Τουλουπάκη άσκησε δίωξη και στον Καλογρίτσα και στην τράπεζα Αττικής. Αφού η κ. Τουλουπάκη επιλέχθηκε από μένα και ήταν πειθήνιο όργανο μου γιατί δεν την έβαλε στο αρχείο; 

Ο στόχος είναι προφανής, δεν τους βγαίνει η Novartis, φοβούνται να την βάλουν στο αρχείο και προσπαθούν να βρουν άλλες υποθέσεις. Τώρα βρήκαμε τον Καλογρίτσα, τον Αθανασίου, περιμένω να με κατηγορήσουν και για το ότι είμαι ο συγγραφέας της συμφωνίας των Πρεσπών και ο υποκινητή του Ερντογάν. Να βάλουν ότι θέλουν δεν φοβάμαι τίποτα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όλα αυτά πουθενά. Όλοι θα λογοδοτήσουν για τα ψέματα τους, θα τεθούν στην κρίση της δικαιοσύνης και του ελληνικού λαού. Θα χρησιμοποιήσω όλα μου τα νόμιμα δικαιώματα του».

«Ακόμα κι αν με παραπέμψουν στο ειδικό δικαστήριο θα αθωωθώ και θα ξεφτιλιστούν»

Όσον αφορά πληροφορίες από κοινοβουλευτικά στελέχη ότι με την κατάθεση Ράικου έχει κλειδώσει η παραπομπή του κ. Παπαγγελοπούλου στο ειδικό δικαστήριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απάντησε:

«Θα το επιδιώξει η πλειοψηφία της επιτροπής αλλά είναι αδύνατον. Ξέρω ποιοι τα διαρρέουν αυτά νομίζουν ότι θα πάρουν κανένα ψηφαλάκι, ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν όταν τελειώσει η προανακριτική. Πρέπει η oλομέλεια της επιτροπής να με παραπέμψει, να πάει η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο να γίνει ανάκριση».

Ο κ. Αγγελόπουλος έκανε λόγο για προσωπικές σκοπιμότητες μιλώντας πολύ προσεκτικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Προσωπικές σκοπιμότητες ή περιφερειακών προσώπων και όχι της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δε με έχει πειράξει μέχρι τώρα. Ο κύριος Μητσοτάκης μέχρι τώρα έχει πάρει μία συνετή στάση δεν με ικανοποιεί πλήρως, αλλά έβαλε την κυβέρνηση να μην είναι στα έδρανα την ημέρα της συζήτησης της προανακριτικής, δήλωση ο ίδιος δεν έχει κάνει. 

Αυτοί που το είπαν να βγουν και να πουν ναι έχει κλειδώσει. Να δώσουν και τα στοιχεία που κατέθεσε η κ. Ράικου. Εάν η υπόθεση πάει στο δικαστικό συμβούλιο θα επικαλεστώ ότι όλη η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής είναι παράνομη. Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε καν στο ειδικό δικαστήριο αλλά αν φτάσουμε θα ξεφτιλιστούν για ακόμη μια φορά και με πολύ δυνατό κρότο. Δεν υπάρχουν στοιχεία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας με συμπονά για την ταλαιπωρία που περνάω»

Τέλος μιλώντας για τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του και ότι ο ίδιος τον συμπονά για την ταλαιπωρία που περνά.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άνθρωπος που έχει αίσθηση δικαίου, ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει, ο ίδιος είπε αν τολμάτε βάλτε κι εμένα στην προκαταρκτική. Η τελευταία μου επικοινωνία ήταν το τελευταίο διάστημα. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ίδιες που ήταν πάντα πολύ καλές και είσαι ίσα καταλαβαίνω κι αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας με συμπονάει αυτή τη στιγμή για την ταλαιπωρία που περνάω. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι δεν θα παραπεμφθώ  γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Το πιστεύει όλος ο κόσμος το ίδιο. Ο κόσμος με χτυπά στην πλάτη, με κερνάνε όπου πάω, έχει αποφανθεί ο κόσμος για μένα, έχω αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ούτε μαύρα γυαλιά φοράω, ούτε με αστυνομικούς είμαι, κάποιοι άλλοι στο τέλος θα κυκλοφορούν με μπούργκα».

Πληροφορίες από το http://www.iefimerida.gr