Συμφωνία Ρωσίας-Ιράκ για αγορά S-400

Η Επιτροπή Ασφαλείας και Άμυνας του Κοινοβουλίου του Ιράκ ανέφερε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της χώρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, συμφώνησε με τη ρωσική ηγεσία για την παροχή από την Ρωσία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην αραβική χώρα.

Την είδηση μετέδωσε το BulgarianMilitary.com επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο Fars και την ιρανική εφημερίδα Donya-e eqtesad.

Η Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας στο ιρακινό κοινοβούλιο έχει ήδη ανακοινώσει τα κύρια αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στη Ρωσία του συμβούλου της χώρας για την εθνική ασφάλεια, Faleh al-Fayyad.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Καρίμ Αλέβι, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία συμφωνεί να πουλήσει τα συστήματα S-400 στο Ιράκ και ότι όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν επιλυθεί.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Akhad, αναφερόμενος στον Αλεβί, δήλωσε ότι τα βήματα αυτά του Ιράκ ακολούθησαν μετά την απογοήτευση της Βαγδάτης από τις ενέργειες του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση της ISIS, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης αναγνώρισε ως «ψευδή» την υπόσχεση των Ηνωμένων Πολιτειών να εξοπλίσουν τον ιρακινό στρατό.

Ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι η αμερικανική υπόσχεση προμήθειας όπλων στον ιρακινό στρατό που έγινε το 2003, παραμένει μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτη. Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου του Ιράκ υπενθύμισε επίσης ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το κοινοβούλιο του Ιράκ «κατέληξαν στα συμπεράσματά τους» μετά τις ψευδείς υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύσουν όπλα τον ιρακινό στρατό και να εκσυγχρονίσουν την αμυντική δύναμη της χώρας.

Ο Alevi τόνισε επίσης ότι ως αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος στο Ιράκ, συνήχθη το συμπέρασμα ότι για να αποκτηθούν όπλα υψηλής τεχνολογίας, ειδικά όπλα που προορίζονται για άμυνα, ειδικότερα οι S-400, είναι απαραίτητο να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, ο σύμβουλος της χώρας για την εθνική ασφάλεια κλήθηκε να επισκεφθεί τη Ρωσία για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των S-400 MANPADS, καθώς και άλλων όπλων. Ακολούθησε η συγκατάθεση των Ρώσων αξιωματούχων ως αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αλ Φαγιάντ στη Ρωσία, τόνισε ο Αλέβι.

2 σκέψεις σχετικά με το “Συμφωνία Ρωσίας-Ιράκ για αγορά S-400

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.