4η Φεβρουαρίου 1956. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΨΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ…

ΤΟ 55-59 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ….ΤΟ 2019 ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ….

Διπλή Φωτογραφία: Αριστερά: ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ …. ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ.
Δεξιά: ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ……

ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΩΝ
ΑΓΓΛΩΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ …. ΠΑΙΔΑΚΙΑ,
ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ.

Ο ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ. 17 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. …. ΠΟΛΥΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1956 ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ…..

ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ…. Δόξα και τιμή στον ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ που δίδαξε στα παιδιά της Κύπρου το καλύτερο μάθημα ιστορίας…. Στο πλάι το αφιέρωμα του ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ…. Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ, ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΕ Ο 7χρονος ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ… ΤΟΤΕ… Ετούτος ο λαός δεν γονατίζει, παρά μονάχα στους νεκρούς του. Γ. Ρίτσος.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ…. ΣΕΒΕΡΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ… ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ, ΡΟΚΟΛΟΙ, ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΜΕ ΚΟΤΡΩΝΕΣ… ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑΡΑΞΙΕΣ, ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΦΑΣΙΣΤΕΣ;!

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΡΕΠΩΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ….. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ, ΡΟΚΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ…… ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ….ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΑΙΣ…. ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΥΓΚΩ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ…. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΠΡΟΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΕΛΛΕΤΑΙ. ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ… ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ….. ΔΙΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ…..


ΤΟ 55-59 ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…..
ΣΗΜΕΡΑ ΝΑΙ
H ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ….. ΑΙΔΩΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
http://www.ledrastory.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “4η Φεβρουαρίου 1956. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΨΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.