Πενθήμερη-εφιάλτης στην Πράγα για 17 μαθητές από τη Ρόδο

Σε νοσοκομείο της Πράγας εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν 17 άτομα από τη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής τους στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Μαθητές του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Πράγα μαζί με καθηγητές τους, στα πλαίσια της καθιερωμένης πενθήμερης σχολικής εκδρομής, είχαν την ατυχία, από τη δεύτερη κιόλας ημέρα της παραμονής τους στην πόλη να δουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται με τον χειρότερο τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μια μαθήτρια και μια καθηγήτρια παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, έχοντας φάει βραδινό στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου, όπου, όπως ανέφεραν οι ίδιες, τους σέρβιραν κοτομπουκιές που μύριζαν «ψαρίλα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όταν οι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπεύθυνο του εστιατορίου, εκείνος προσπάθησε να τους πείσει ότι έφταιγε το γεγονός ότι στην Πράγα χρησιμοποιούν… διαφορετικό λάδι!

Τις αμέσως επόμενες ώρες, εξαιτίας της γενικευμένης τροφικής δηλητηρίασης, οι μαθητές άρχισαν να «πέφτουν σαν τις μύγες», όπως είπε χαρακτηριστικά καθηγητής, ο οποίος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ο ίδιος, μάλιστα, καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία του διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος αρνήθηκε να διευκολύνει καθηγητές και μαθητές.

Με την συμβολή των ελληνικών προξενικών Αρχών, οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο το μεσημέρι της Δευτέρας και, πλέον, είναι καλά στην υγεία τους.

πηγή: newsbreak