Τα υπό κατασκευή κέντρα δεν είναι κλειστά, ούτε καν ημίκλειστα. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που η κυβέρνηση αγάπησε τα ακριτικά νησιά μας, εκδόθηκε η ΚΥΑ 1551/14-02-2020 με την οποία δίνεται η άδεια για την έναρξη των εργασιών στις επιταγμένες περιοχές.(*) – Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο- Ανακοίνωση της Παγχιακής επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό

Άμα θέλει το κράτος… βγάζει και Σαββατιάτικα άδειες για τις επιταχθείσες εκτάσεις γης…

Το κράτος ως γνωστόν δουλεύει εντατικά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και συνεχίζει να μας δουλεύει.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που η κυβέρνηση αγάπησε τα ακριτικά νησιά μας, εκδόθηκε η ΚΥΑ 1551/14-02-2020 με την οποία δίνεται η άδεια για την έναρξη των εργασιών στις επιταγμένες περιοχές.(*)

Στο μοναδικό της άρθρο αναφέρεται…..

«1.Χορηγείται άδεια χωροθέτησης των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων των παραγραφών 4 και 5 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016 (Α’ 51) στα επιταχθέντα γεωτεμάχια της παραγράφου 1 του άρθρου μόνου της αριθμ. 1311/ 10-02-2020 απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου «Επίταξη ακινήτων στις νήσους Σάμο, Λέσβο και Χίο για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» (Β’ 405). »

Ανατρέχοντας στα επίμαχα σημεία του Ν.4375 (**), βρισκόμαστε μπροστά σε μια ωραία αλλά όχι αναπάντεχη «έκπληξη».

Τα υπό κατασκευή κέντρα δεν είναι κλειστά, ούτε κάν ημίκλειστα.

ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης συνεχίζεται βέβαια με ένταση αφού όλα αυτά πού έχουν βγεί στα ενημερωτικά sites αναφέρονται σε «κλειστά» κέντρα.

Προπαγάνδα για να πείσει με ψέματα τους πολίτες των νησιών που επι 5 χρόνια σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού

Για του λόγου το αληθές να τι γράφει ο νόμος:

Αρθρο 4 του ν.4375

«4. Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι:

α) τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.),

β) οι Κινητές Μονάδες Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Μ.Υ.Τ.),

γ) οι ανοικτές Δομές Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία,

δ) οι ανοικτές Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών:

που βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 3907/2011 ή σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου αυτού σε συνδυασμό με το άρθρο 30 του ν. 3907/2011, ή των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 3907/2011 ή που υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 76 παρ. 5 ή 78 ή 78Α του ν. 3386/2005.»

Οι νησιώτες πλέον πρέπει να υπερασπίσουν τον τόπο τους όχι μόνο από τον εξ ανατολών γείτονα αλλά και από την αθηνοκεντρική κυβέρνηση που οδηγεί τα νησιά στην καταστροφή και στο γκριζάρισμά τους.

Η απάντηση που θα πάρουν απο τον Χιακό λαό θα είναι πολύ σκληρή για τον εμπαιγμό και την κατάφωρη κοροιδία.

ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

(*)e-nomothesia.gr/kat-allodapoi/koine-upourgike-apophase

(**)https://www.taxheaven.gr/law/4375/2016

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

πηγή: alithia

Νωρίτερα…

Υπογράφτηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και μετανάστευσης για την άδεια χωροθέτησης των Περιφερειακών Υπηρεσιών, Δομών και λοιπών διακριτικών χώρων στις επιταχθείσες εκτάσεις γης, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης περίφραξης και χωματουργικών για την διαμόρφωση των γηπέδων, με σκοπό την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» η ανάδοχος εταιρεία του έργου της περίφραξης, αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα στο «17» μέχρι τέλος του μήνα, προκειμένου από τις πρώτες ημέρες του Μάρτη να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας, αναμένεται να φθάσουν στη Χίο, επιπλέον 2 διμοιρίες των ΜΑΤ από την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν θα εγκατασταθούν στη ΒΙ.ΑΛ. ή αν με την πρόφαση των αυξημένων αναγκών στο Χαλκειός θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να εμποδίσουν τα έργα στο «17».

πηγή: politischios

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα υπό κατασκευή κέντρα δεν είναι κλειστά, ούτε καν ημίκλειστα. ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ

  1. Ολα μπλε ητανε στις εκλογές. Σκασμός τώρα και πειτε ευχαριστώ, Χίος Μυτιλήνη και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις. Σε λιγο που θα επιτάξουν και τα σπίτια σας, θα καταλαβετε πόσο κοψοχέρηδες ήσασταν στην κάλπη.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.