Το τουρκικό ράλι της αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (κυρίως στο Καστελόριζο) συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αν η Ελλάδα δεν περάσει στην αντεπίθεση θα χάσει πανηγυρικά και οριστικά. Ακόμη υπάρχει χρόνος, αλλά όχι πολύς.
Ο Τούρκος αξιωματούχος Τσαγκατάι Ερτσίγες (Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών) μίλησε στην Ουάσιγκτον για την Ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά και τις θαλάσσιες ζώνες. Προσέξτε πόσο συστηματική προπαγάνδα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να επιβάλλουν τη δική τους «αλήθεια» όπου κι αν αυτό είναι εφικτό. Μέσω ΜΜΕ, μέσω ιδρυμάτων, μέσω think tanks. Κοινή γραμμή σε όλες τις περιπτώσεις που καθοδηγείται από τον Ερντογάν και το τουρκικό ΥΠΕΞ.
«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει μια θαλάσσια ζώνη 15.500 τετραγωνικών μέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γελοίο».
.
.
Και αυτό δεν ήταν απλά και μόνο μια δήλωση στο think tank Global Policy Institute (GPI), αλλά δημοσιοποιήθηκε και μέσω του επίσημου λογαριασμού της τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, που σημαίνει ότι μεταφέρθηκε σε εκατομμύρια μάτια.
Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός ότι το διεθνές δίκαιο απαιτεί διάλογο με τα συμβαλλόμενα μέρη σε περίπτωση διαφωνιών για τα θαλάσσια σύνορα ο Ερτσίγες είπε με θράσος: «Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια ειρηνική λύση στα προβλήματα στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει δύο φορές την Αθήνα για το θέμα αυτό και παρόλο που δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, εξακολουθούμε να περιμένουμε μια θετική αντίδραση από την Ελλάδα».
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τούρκος αξιωματούχος υπενθύμισε:
«Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απόλυτα νόμιμη. Η συμφωνία αυτή είναι μια ισχυρή απάντηση στις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που προσπαθούν να απομονώσουν και να περικυκλώσουν την Τουρκία στην περιοχή».
Μα τι είναι αυτά που λές κύριε που έκανες την ανάρτηση;
Εδώ δεν μπορούμε σαν οι υπουργοί να πάμε πάνω απ΄τη Λαμία, ούτε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τρίχες όπως η ΑΟΖ θα ασχολούμαστε;
Άιντε να πάμε στη Χάγη! Θα χάσουμε μεν το Καστελόριζο (σιγά τ’ αυγά), αλλά θα έχουμε τουλάχιστον άλλοθι! Και ο Ταγίπ θα λέει : «Άιντε βρε γκιαούρηδες, χαλάλι… Λίγα σας πήραμε, αλλά είμαστε μπεσαλήδες εμείς στα γιουσουφάκια μας…».
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ναι ο χρόνος είναι περιορισμένος. Στην χώρα μας όμως κάτι περίεργο συμβαίνει και οι φωνές πρέπει να βγάλουν ντελάλη.
Οι φωνές που γνωρίζουν και σιωπούν.
ΟΧΙ εκ των υστέρων να τα λέμε , εάν γίνει το κακό ότι και να ακολουθήσει θα είναι πολύ αργά.
Η αντιπολίτευση στο θέμα αυτό γιατί με τόση αδράνεια.
Το ΚΚΕ γιατί σιωπή και όχι αλήθειες.
Η πολιτική της χώρας καθορίζεται από την κυβέρνηση της χώρας η συμβαίνουν άλλα περίεργα που εσωτερικά μόνο σιωπή και υποταγή?
Πόση ακόμη προδοσία, πόση ακόμη ταπείνωση, πόση ακόμη εκμετάλλευση, πόσοι άλλοι αγώνες, πόσο άλλο αίμα σε τούτο τον τόπο, σε τούτα τα χώματα.
ΝΤΡΟΠΗ – ΝΤΡΟΠΗ – ΝΤΡΟΠΉ
Ο λαός χρειάζεται κίνητρο, χρειάζεται καθοδήγηση, χρειάζεται όραμα ώστε να συνδράμει,
γιατί αυτή η απαξίωση από τις πηγές που έχουν και που φέρουν την ευθύνη?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!