Ανθρώπινη ασπίδα εναντίον ΜΑΤ- Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου

Μεγάλη κινητικότητα αυτή την ώρα στα λιμάνια Μυτιλήνης και Σιγρίου όπου κάτοικοι απ’ όλο το νησί συγκεντρώνονται για να εμποδίσουν την αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων και των διμοιριών ΜΑΤ που βρίσκονται εν πλω προς τη Λέσβο και τη Χίο.

500 άτομα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Σιγρίου, ενώ πολύ κόσμος συρρέει και στο λιμάνι Μυτιλήνης, όπου οι λιμενικοί έχουν αποκλείσει το περιφραγμένο χώρο του λιμανιού και έβγαλαν έξω τα απορριμματοφόρα του δήμου, ωωστόσο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, επανήλθαν τα απορριμματοφόρα στις εισόδους του λιμανιού.

Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού έχουν μεταβεί και στην περιοχή της Καράβας, όπου είναι ο δρόμος από το πρωί αποκλεισμένος, ενώ πριν λίγη ώρα χτύπησε η καμπάνα της εκκλησίας σε Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ για νέο κάλεσμα των κατοίκων να μεταβούν στην περιοχή. Ήδη στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς Καράβα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 1000 άτομα.

Αλλά και στην περιοχή Διαβολόρεμα έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Λέσβιοι για να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τα μηχανήματα του στρατού που θα φτάσουν με το πλοίο να φτάσουν στη θέση Καβακλή που έχει επιτάξει η Κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής δομής.

Κάλεσμα για να κατέβουν όλοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, όπου σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο προσπαθεί να υλοποιήσει τους αυταρχικούς της σχεδιασμούς.

Καλούμε το λαό της Λέσβου, τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που στέλνοντας ΜΑΤ και κλούβες για να εντείνει την καταστολή θεωρεί ότι θα κάμψει την αντίσταση των νησιωτών.
Κανένα hot spot, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, ούτε στη Μόρια, ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά!”

Στη Χίο

Στη Χίο ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Χίου μαζί με πολίτες βρίσκονται στο λιμάνι των Μεστών, ενώ κάλεσμα γίνεται και στα χωριά να συνδράμουν την περιφρούρηση.

Με ΜΑΤ στα Μεστά απαντά η κυβέρνηση

Δυο διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν από την πόλη περίπου στις 23.00 της Δευτέρας στο λιμάνι των Μεστών με εντολές να επέμβουν σε ενδεχόμενη προσπάθεια των αιρετών και των πολιτών που βρίσκονται εκεί από νωρίς, να αποτρέψουν την αποβίβαση των διμοιριών ΜΑΤ που αναμένεται να φτάσουν από την Αθήνα.

Με την παρουσία διμοιριών στα Μεστά απαντά η κυβέρνηση στην αυθόρμητη συγκέντρωση του κόσμου στη Δυτική πύλη της Χίου. Λίγο πριν τις 11 το βράδυ δύο διμοιρίες εμφανίστηκαν στην περιοχή προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο δυνάμεων από την Αθήνα.

Στο σημείο βρίσκεται ο προϊστάμενος της ΓΑΔΠ Βορείου Αιγαίου, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου καθώς και δύναμη του Λιμενικού.

.

.

πηγή: voreioaigaio.ert.gr, politischios.gr, stonisi.gr, https://www.facebook.com/groups/karava/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανθρώπινη ασπίδα εναντίον ΜΑΤ- Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.