Υποκρισία και μόνο υποκρισία από τους δήθεν «συμμάχους» μας

Οι ΗΠΑ, λέει, «αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους πάνω στα σύνορα της»… Αλλά καλούν «και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»… Ποια είναι η πλευρά που προκάλεσε αυτήν την κατάσταση και αυτό το χάος; Η Τουρκία. Γιατί και οι δύο πλευρές λοιπόν να δείξουν «αυτοσυγκράτηση»; Και γιατί εξισώνεται η Ελλάδα με τους παγκόσμιους ταραξίες;

Αλλά έτσι είναι οι λεγόμενοι «σύμμαχοί» μας χάνουν τα λόγια τους όταν πρόκειται για την αγαπημένη τους Τουρκία. Τσιμουδιά, τουμπεκί, μόκο…

Η αναφορά του State Departmtent

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους πάνω στα σύνορα της» σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα του Έβρου, όπου πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

«Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, καθώς αυτή η κατάσταση εξελίσσεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα» απάντησε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε την Τουρκία και την Ελλάδα να διασφαλίσουν ότι θα διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση κατά έναν τρόπο που θα είναι συμβατός τόσο με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και με το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Υποκρισία και μόνο υποκρισία από τους δήθεν «συμμάχους» μας

  1. Οι αμερικάνοι κάνουν τον κινέζο οι ευρωπαίοι το ίδιο, ρε που είναι εκείνα τα ζώα : οι μένουμε ευρώπη ;;;;;;;;;;;;;;;

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.