Καιρός να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο και να γνέφουν με ευγνωμοσύνη στις λύσεις-ασπιρίνες της Ευρώπης. Το χρωστούν στην ιστορία

Για άλλη μια φορά η Ευρώπη προτάσσει λύσεις-παυσίπονα απέναντι σε εθνικές κρίσεις. Να ναι καλά για τη γενναιόδωρη προσφορά της, 700εκ ευρώ τα μισά μπροστά, αλλά αν η κυβέρνηση θέλει να είναι σοβαρή και επιθυμεί οριστική λύση, θα πρέπει να τους τα τρίψει στα μούτρα και να απαιτήσει συντονισμένη δράση και δραστικές πρωτοβουλίες από την Ευρώπη, για να δοθεί ηχηρή απάντηση στο σχέδιο εκβιασμού του εμπόρου ψυχών Ερντογάν.

Τέρμα οι θερμοί εναγκαλισμοί, τα νταντέματα και τα χαϊδολογήματα. Τέρμα οι συμβιβασμοί και τα νταραβέρια.

Πρέπει να πειστεί η Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά Ευρωπαϊκό. Χωρίς φανφάρες και εθνικιστικές κορώνες. Χορτάσαμε από λαϊκισμό. Με εθνικό σχέδιο και σοβαρή στρατηγική επιτέλους.

Ο Ερντογάν απειλεί τα ευρωπαϊκά σύνορα, στρέφεται κατά της Ευρώπης. Αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά, θα πρέπει να πείσουμε για αυτό τους Ευρωπαίους και να απαιτήσουμε, με εθνικό στρατηγικό σχέδιο, ένα ολοκληρωτικό χτύπημα στον Τύραννο. Ένα οριστικό τέλος στο νταβατζιλίκι του.

Πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος κορυφής και να συγκληθεί τώρα. Πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να δομηθεί Εθνική Στρατηγική με τη σύμφωνη γνώμη όλων και να γίνει τώρα.

Καιρός να σταματήσουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να κάνουν κάποιοι τον Πόντιο Πιλάτο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία.