Η Υπουργός Παιδείας για τις Πανελλαδικές και τα κλειστά σχολεία

Τι λέει η Νίκη Κεραμέως για την κάλυψη των διδακτικών ωρών, την πιθανή επέκταση του σχολικού έτους και τους φοιτητές, εν μέσω της αβεβαιότητας για την διάρκεια και το μέγεθος της κρίσης με τον κορονοϊό.

«Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα», είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Υπ. Παιδείας, πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δη των παιδιών και κυρίως να μην χαθεί η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε ότι αφορά τις εναλλακτικές για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπ. Παιδείας είπε ότι τα βασικά όπλα είναι:

– Η επέκταση του σχολικού έτους
– Η μείωση της ύλης
– Η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.

Η Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Υπουργός Παιδείας για τις Πανελλαδικές και τα κλειστά σχολεία

  1. Ουρλιάζουν τα σκυλιά της ενημέρωσης-κατεύθυνσης στα κανάλια από το πρωί για τον περιορισμό της κίνησης , στο όνομα της δημόσιας υγείας….δεν υπάρχει τίποτα άλλο , δεν συμβαίνει τίποτα άλλο στο κόσμο, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο …..θα παίξει καιρό αυτό το εργάκι ΄΄εως την απόλυτη εφαρμογή και έλεγχο της προσωπικής ελευθερίας των πολιτών ΄πάντα βέβαια με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας …..και το εμβόλιο ΄κατα τον ίδιο τρόπο θα το ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ….με ότι κι αν έχει μέσα η συριγγα

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.