Σοβαρότατες καταγγελίες και αλήθειες από Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ανατολικού Αιγαίου

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι αστυνομικοί για τις μεταγωγές προσφύγων

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ανατολικού Αιγαίου, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που κάνουν μεταγωγές προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα νοσήσουν από κορονοϊό.

Παράλληλα ενημερώνουν ότι οι προσφυγικές ροές δεν σταμάτησαν και ζητούν την άμεση εξεύρεση χώρων για την απομόνωσή τους, ώστε να μην καταστούν υγειονομική βόμβα.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν τα εξής:

«Μετά τις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου, στις οποίες και ως προς το μέσο που επιλέχθηκε αλλά και με τον τρόπο που εκτελέστηκαν δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι μας που τους συνόδευσαν κατά την επιστροφή τους θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες με δεδομένο ότι ήρθαν σε πολύωρη επαφή με μετανάστες που δεν είχαν καν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους.
Ας ελπίσουμε να μην έχει μεταδοθεί σε αυτούς καμία ασθένεια γιατί σε διαφορετική περίπτωση όπως σας ενημερώσαμε και με το εξώδικο μας την λύση θα δώσει η δικαιοσύνη.
Κλείνοντας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορεί να μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τα νησιά, αλλά οι ροές δεν σταμάτησαν. Θα πρέπει λοιπόν έγκαιρα να βρεθούν οι χώροι που θα φιλοξενούνται – θα απομονώνονται οι νεοεισερχόμενοι σε κάθε νησί εισόδου για να μην δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα η οποία θα τινάξει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό της χώρας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

πηγή: ΕΡΤ