#ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕΣΤΟΣΠΙΤΙ

Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης μπαίνει η ΕΡΤ από τη Δευτέρα, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

.

.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε πως σταδιακά τα τηλε-μαθήματα θα επεκταθούν σε επανάληψη ύλης της Α, Β και Γ’ Δημοτικού, όπως και σε ύλη Αγγλικών και Γαλλικών.

«Θέλουμε να συνδράμουμε όχι μόνο στην επανάληψη και στην εμπέδωση της ύλης αλλά και στην ψυχολογική στήριξη των παιδιών που είναι στο σπίτι», είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ευχαρίστησε την ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν εθελοντικά το εκπαιδευτικό υλικό τους και δηλώνουν και οι ίδιοι συμμετοχή στον ιστότοπο του ΙΕΠ, «ως παρουσιαστές δάσκαλοι στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας».

Η έναρξη των τηλεοπτικής μετάδοσης μαθημάτων γίνεται, όπως είπε, αρχικά με τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, αλλά θα επεκταθούν και σε ύλη της Α,Β, Γ, και σταδιακά σε μαθήματα αγγλικών και γαλλικών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μαθήματα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Κάθε αρχή και δύσκολη» είπε για τα παράπονα σε σχέση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται και πρόσθεσε «υπάρχει υπερφόρτωση στο δίκτυο, άλλα γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις. Και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συνδράμουν στο εγχείρημα θα δουν σταδιακά βελτίωση».

Σε σχέση με τους καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων και τις καταγγελίες στην ΟΙΕΛΕ ότι ενώ συνεχίζουν τα τηλε-μαθήματα ωθούνται να αποδεχθούν το επίδομα των 800 ευρώ, υπενθύμισε πως δόθηκε η ευκαιρία για υπαγωγή στις ΚΑΔ στις επιχειρήσεις που έχουν απομείωση εσόδων. «Εάν μια επιχείρηση ή σχολική μονάδα συνεχίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τότε επιτελείται το διδακτικό έργο, άρα ο νόμος θα τηρηθεί. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω η πλειονότητα των σχολείων αυτών επιτελούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με πλήρες πρόγραμμα, άρα μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις», σημείωσε.

Πηγή ΕΡΤ, Συνέντευξη Γ. Δάρρας