Η εφιαλτική διαπίστωση του Πούτιν και το «κτήνος» που κυβερνά την ανθρωπότητα.

«Η παγκόσμια ενεργειακή αγορά δεν βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τέτοιες απότομες, δραματικές διακυμάνσεις. Ωστόσο είναι γεγονός ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε χθες ο πρόεδρος Πούτιν, αδυνατώντας για πρώτη φορά στην πολυετή θητεία του να δώσει μία εξήγηση για τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια οικονομία. Ο ίδιος μπορεί να επικαλέστηκε την αναγκαιότητα συντονισμένων ενεργειών από τον ΟΠΕΚ, ήταν όμως εξαιρετικά απαισιόδοξος, αντιλαμβανόμενος ότι πλέον η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με ένα τέρας. Διότι τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά μετά τα κακουργήματα του Μπιλ Κλίντον που στην κυριολεξία εκτροχίασαν ακόμα και τον πιο βάρβαρο καπιταλισμό, έχει δημιουργηθεί ένα τέρας που πραγματικά κυβερνά την ανθρωπότητα. Ένα κτήνος χωρίς πρόσωπο, που η δημιουργία και η παρουσία του είναι αδύνατον να εξηγηθεί με όρους οικονομικής επιστήμης και φυσικά υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα

και την μεγαλύτερη έκφανση αισχροκέρδειας σε μία ανεξέλεγκτη, καπιταλιστική οικονομία.

Και όμως, την εξήγηση και τον ορισμό αυτού του κτήνους, την έχει δώσει από το 2017 ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε μία ιστορική του ομιλία. Τα στοιχεία που είχε παραθέσει τότε, εξηγούν αυτό που ζούμε σήμερα και στον ενεργειακό τομέα. Διότι βασικά αγαθά όπως και το πετρέλαιο, δεν είναι πλέον προϊόντα τα οποία ορίζονται από τους νόμους προσφοράς και ζήτησης. Είναι χρηματιστηριακά μεγέθη που υπόκεινται στην πρωτοφανή στρέβλωση αγοράς και οικονομίας, όπως φαίνεται από τα συγκριτικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος:

Με απλά λόγια, ολόκληρη η ανθρωπότητα χρωστά τρεισήμισι φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ! Δηλαδή ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι μία αποικία χρέους, που θα χρειαζόταν να εργάζεται με ρυθμούς δουλοπάροικου για πολλά χρόνια προκειμένου να το αποπληρώσει. Σε ποιον στα αλήθεια χρωστά ολόκληρη η ανθρωπότητα; Και όμως αυτό δεν είναι το πιο φρικτό δεδομένο. Αντίθετα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε ότι η ονομαστική αξία των παραγώγων, της πιο παρακινδυνευμένης, κερδοσκοπικής τοποθέτησης, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος των 550 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Μέγεθος υπερδιπλάσιο του παγκόσμιου χρέους! Η πολλαπλάσιο της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας όλων των εθνών. Ποιος λοιπόν κράτα υποδουλωμένη την ανθρωπότητα για τις επόμενες δεκαετίες, γεγονός που αποτελεί τη βασική αιτία όλων των δεινών που ζούμε, μεταξύ των οποίων και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων που οδηγεί στην περιβοήτη κλιματική αλλαγή με ολέθριες συνέπειες για την Γη;

Διότι η φρενίτιδα αποπληρωμής ενός χρέους που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες οι οποίες ικανοποιήθηκαν μέσω δανεισμού, αλλά σε κερδοσκοπικά παιχνίδια που οδήγησαν στην απόλυτη υποδούλωση, συνιστά την κυρία και μεγάλη απειλή για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Ο παραγωγός δεν εργάζεται πλέον για να ικανοποιήσει την ζήτηση, όπως ορίζει ο κλασικός καπιταλισμός, αλλά εξαντλεί τους φυσικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό για να αποπληρωθεί ένα χρέος το οποίο δεν δημιουργήθηκε από την κατανάλωση, αλλά από την μόχλευση και την τερατώδη κερδοσκοπία χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρισμα.

Και αυτό το τερατούργημα το ζήσαμε στην Ελλάδα, όταν αναγκαστήκαμε να πληρώνουμε σε διεθνείς δήθεν επενδυτές, που γνώριζαν το βρώμικο σχέδιο Παπανδρέου – Βενιζέλου, τα κρατικά ομόλογα που βρέθηκαν στα χέρια τους, στην πενταπλάσια αξία από ότι τα είχαν αποκτήσει! Δηλαδή υπήρξαν οντότητες που πενταπλασίασαν τα χρήματά τους μέσα σε λίγες εβδομάδες, χωρίς να έχουν προσφέρει ουδεμία πραγματική υπηρεσία, ουδέν πραγματικό προϊόν. Και όλα αυτά εις βάρος ενός έθνους, ενός λαού.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Η πανδημία ανοίγει δύο δρόμους. Είτε θα οδηγηθούμε στην απόλυτη παγκόσμια υποδούλωση, ή θα γίνει εφαλτήριο για την παγκόσμια απελευθέρωση και αποτίναξη αυτού του επαίσχυντου χρέους και το ακόμα πιο επαίσχυντο φαινόμενο των  κερδοσκοπικών παραγωγών. Οι λαοί ας αποφασίσουν εάν θα οδηγηθούν στην καταστροφή ή εάν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να αποτινάξουν τον ζυγό που τους οδηγεί στην καταστροφή.

Δείτε την ιστορική ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

3 σκέψεις σχετικά με το “Η εφιαλτική διαπίστωση του Πούτιν και το «κτήνος» που κυβερνά την ανθρωπότητα.

 1. ———————-Οι λαοί ας αποφασίσουν εάν θα οδηγηθούν στην καταστροφή ή εάν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να αποτινάξουν τον ζυγό που τους οδηγεί στην καταστροφή————————–.
  Ναι οι λαοί αποφασίζουν όταν έχουν καθοδήγηση , έχουν ενημέρωση πλήρη και σωστή.
  Με τα Μ.Μ.Ε. να πουλάνε χορτάρι υπνωτισμένου για ενημέρωση σε ποιους λαούς κάνετε αναφορά.
  Όταν οι πολιτικοί που ευθύνονται για την κάθε χώρα έχουν όραμα το προσωπικό όφελος
  αδιαφορώντας για τον λαό τους για την χώρα τους.
  Όταν οι χώρες είναι ανομοιογενείς ισχυρότερες , πλουσιότερες, φτωχότερες, μεγαλύτερες μικρότερες.
  Με βάση την λογική επιβάλλεται να γίνει επανεκκίνηση οικονομικών παραγόντων από πολύ χαμηλή βάση αλλά με κριτήρια , όρους, παραμέτρους που βασίζονται σε δυνατές λύσεις και που οι χώρες και οι λαοί τους μπορούν να σηκώσουν το βάρος.
  Το βέβαιο είναι τα πάντα γύρω μας στέλνουν μήνυμα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με τους ρυθμούς του σήμερα η ισορροπία στον πλανήτη γη.
  Σχετικά με την παγκοσμιοποίηση είναι ένα κεφάλαιο που έχει περάσει στην ζωή μας ως μοντέλο ύπαρξης, αλλά χρειάζεται προσεκτική χρήση και εφαρμογή ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες.
  Το φαινόμενο πανδημία έδωσε ένα βήμα εμπρός. Μέσα από τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις
  ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο το πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον.
  Ο καπιταλισμός είναι υπαρκτός δεν εξαφανίζεται , μπορεί όμως να περιοριστεί να συνεργαστεί και να βαδίζει σε δρόμους παράλληλους με τον σοσιαλισμό ώστε οι χώρες να έχουν ανθρώπινο πρόσωπο , βιοποριστικό υπόβαθρο μέσα στα πλαίσια του λογικού και του δυνατού.
  Η εξαθλίωση, η φτώχεια, η ανέχεια μπορούν το περιοριστούν στο ελάχιστο.
  Ιστορικά μας είναι όλα γνωστά, αυτό που μένει είναι να τα προσαρμόσουμε με βάση την λογική και όχι τον παραλογισμό και τον αθέμιτο πλουτισμό.
  Τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί φάρμακο που να δωρίζει αιωνιότητα στους άπληστους.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.