Το νέο αφήγημα του Ερντογάν: «Ξένα κέντρα πολεμούν την τουρκική οικονομία»

Παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής – Απέκλεισε Citi, UBS και BNP

Την παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Τραπεζών της Τουρκίας προκάλεσε το νέο καθοδικό ράλι της τουρκικής λίρας με τον Ταγίπ Ερντογάν να βρίσκεται κάτω από ασφυκτική πίεση.

Η Αρχή απαγόρευσε στις τουρκικές τράπεζες και σε εγχώριες επενδυτικές εταιρίες, να κάνουν αγοραπωλησίες τουρκικής λίρας προς δολάριο και ευρώ και αντιστρόφως, με τρεις ξένες τράπεζες και συγκεκριμένα με Citibank, την UBS και την BNP.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων, πως οικονομικά ιδρύματα με βάση το Λονδίνο επιχειρούν να πλήξουν την τουρκική λίρα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, εξήγησε ότι η απόφαση αυτή, ενισχύει στο εσωτερικό της Τουρκίας τα σενάρια περί ξένων κέντρων που «πολεμούν» την τουρκική οικονομία για να αποδυναμώσουν τη χώρα.

πηγή: skai

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το νέο αφήγημα του Ερντογάν: «Ξένα κέντρα πολεμούν την τουρκική οικονομία»

 1. Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν με το απατηλό όνειρο να επαναφέρει την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, είχε και έχει στο μυαλό ότι η Τουρκία πάντα θα στήριζε την οικονομία της, από τις λεηλασίες και κατάληψη μικρών αδύνατων χωρών, όπως επί βαρβάρων προγόνων του, που δεν άφηναν τίποτα όρθιο όταν μια χώρα έπεφτε στα ληστρικά τους χέρια….. Από όπου πέρασαν άφησαν το στίγμα από κηλίδες αίματος και καταστροφής…. σύλησης…. κλεψιών….. Κατά την διάρκεια και της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά και των Παγκοσμίων πολέμων, που η Τουρκία ήταν πιστός φίλος και σύμμαχος των εγκληματιών πολέμου Γερμανών, το κύριο μέλημα των βαρβάρων πάντα ήταν να εξολοθρεύουν λαούς και μειονότητες και τα περιουσιακά τους στοιχεία κινητά και ακίνητα να περιέρχονται στα χέρια των ακαμάτηδων, για να συντηρούν τα καθεστώτα τους…… και τότε τα κατάφεραν…. Έκλεψαν τον χρυσό και τιμαλφή των σφαγιασθέντων Ελλήνων, Εβραίων, Ασσυρίων, Αρμενίων κ.ά.π. και επιβίωσαν με τα κλοπιμαία για πολλά χρόνια…..
  Το 1974 μόνο από Κύπρο λήστεψαν άνω των 5 δις από θησαυροφυλάκια, έκλεψαν χρυσό ανεκτίμητης αξίας, έκλεψαν αρχαιότητες τις οποίες πούλησαν και τους απέφεραν κέρδη άνω των 4 δις, έκλεψαν τα νοικοκυριά από τα πλούσια κυπριακά σπίτια άνω των 10 δις, επικαρπώθηκαν τις ακίνητες περιουσίες, που εκτιμάται ότι ήταν με τις σημερινές τιμές άνω των 10 δις …και άλλες πολλές ληστείες…… που τους απέφεραν κέρδη ανεκτίμητης αξίας….. Πυρακτωμένα όλα θε να γίνουν σύντομα και αυτά στα βρώμικα τους χέρια…… δεν υπάρχουν πλέον σήμερα τουρκικές πειρατείες και ληστρικά λημέρια…..
  Σήμερα η Τουρκία θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα, για όλα τα αμαρτήματα που διέπραξε ανά τους αιώνες…. δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες ληστείες και νέες εισβολές…… Η αιμοδοσία από πειρατείες του Τουρκικού κράτους έχει στερέψει….. και βρίσκεται με μετέωρο βήμα στο χείλος των Ταρτάρων….. Μια μικρή …»βοήθεια» χρειάζονται για να πέσουν ανεπιστρεπτί στο γκρεμό της εξαθλίωσης, του μαρασμού., του αφανισμού….και όλα τα συνώνυμα δεινά που προκάλεσαν και προκαλούν οι εγκληματίες ανά τους αιώνες….. Σπρώξτε τους όλοι μαζί, μποϊκοτάρετε ότι είναι Τουρκικό….θα τους πονέσει πάρα πολύ …. όπως πόνεσε όλους τους σφαγιασθέντες Έλληνες Κυπρίους εθνομάρτυρες……
  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
  http://www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com

  ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ … – Olympiaolympia.gr › 2020/04/28 › μποϊκοτα…
  Translate this page
  Apr 28, 2020 – H «ύποπτη» προβολή των Τουρκικών ταινιών και σήριαλ, από ελληνικές … Ρωσίδα αναλύτρια καλεί σε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων: Για διακοπές … έγκυρη ιστοσελίδα olympia.gr, για την άψογη διάταξη, επιμέλεια και τις …

  Search Results
  Web results

  ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ … – Olympiaolympia.gr › 2020/03/04 › μποϊκοτα…
  Translate this page
  Mar 4, 2020 – Το BARCODE των τουρκικών προϊόντων στα καταστήματα είναι το 869 – Ας βάλει ο … ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ -ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ … Ανοικτή Επιστολή προς Πρόεδρο Τουρκίας – Olympiaolympia.gr …

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.