Ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκαλύπτει ότι το ελληνικό έθνος φύτρωσε ξαφνικά το 1821.

Σύμφωνα λοιπόν με τον γνωστό δημοσιογράφο, το ελληνικό έθνος γεννήθηκε το 1821. Τι και αν η λέξη «έθνος» από μόνη της υποδηλώνει το γένος. την γέννα. Τι και εάν το Ελληνικό Έθνος προϋπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν την δημιουργία του νεοσύστατου κράτους το 1821. Τι και εάν το ελληνικό έθνος μεγαλουργούσε στον Εύξεινο Πόντο, όπως παραδέχτηκε ακόμα και ο ίδιος ο μισέλληνας και πράκτορας των τούρκων, Φαλμεράυερ. Στην Ιωνία, στην κόκκινη μηλιά, στην Μακεδονία που ενώθηκε με το κράτος πολύ αργότερα, σε όλη την Μεσόγειο, από την Μεγάλη Ελλάδα μέχρι την Αλεξάνδρεια, όπου ακριβώς βρίσκονταν οι πανάρχαιες, πατρογονικές εστίες του ελληνικού έθνους. Αλλά η δυνάστες του ελληνικού έθνους, που πήραν τα ηνία του νεοσύστατου κράτους πάνω στους αγώνες των ηρώων του 1821, ήθελαν να σβήσουν το ελληνικό έθνος από παντού, για να φτιάξουν ένα κράτος στα μέτρα τους, ώστε να μπορούν να το αρμέγουν. Ό,τι ακριβώς γίνεται σήμερα. Όπως πολύ ωμά φανερώνει ο διάλογος Παπανδρέου-Στεργιάδη το 1922, που παραθέτει ο ιστορικός του μεσοπολέμου Γρηγόρης Δαφνής στο δίτομο έργο του Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων: Όταν ο Στεργιάδης ανακοίνωσε στο νεαρό τότε πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου την επερχόμενη καταστροφή της Σμύρνης, δέχθηκε την ερώτηση: «Γιατί δεν ειδοποιείτε τον κόσμο να φύγει;» Η απάντηση του «Ελληνα αρμοστή Σμύρνης» ήταν η εξής: «Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα!»

Έτσι, οι εξουσιαστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι πήραν τα ηνία του ελληνικού κράτους και προσπάθησαν να το ταυτίσουν με το ελληνικό έθνος που οι ίδιοι ακρωτηρίασαν συστηματικά με μεθόδους τύπου Στεργιάδη.

Τα ιστορικά γεγονότα, το αίμα μαρτύρων και ηρώων, οι γενοκτονίες, η μήτρα του παγκόσμιου πολιτισμού, στα αζήτητα.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Άλλωστε στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι κάνουν κουμάντο και μπορούν να γράφουν ότι θέλουν, αρκεί να βολεύει την εξουσία. Φανταστείτε για παράδειγμα να βρισκόταν δημοσιογράφος που να έγραφε ότι εβραϊκό έθνος δεν υπήρχε, αλλά γεννήθηκε με τη δημιουργία του Ισραήλ.

Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το πλαίσιο του δήθεν εορτασμού για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας, που αποσκοπεί όπως φαίνεται στην αποκαθήλωση των ηρώων του έθνους. Για να συνεχίσουν να κυβερνούν αδιάλειπτα οι δυνάστες του κράτους.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Γιάννης Πρετεντέρης αποκαλύπτει ότι το ελληνικό έθνος φύτρωσε ξαφνικά το 1821.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.