ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ» ΝΗΣΙΩΝ, ΑΙΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ….. «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΕΔΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ….ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΑΧΥΡΟΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ……ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ…….

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ Α. ΑΝΤΩΝΑ

ΙΔΕ OLYMPIA.GR. 100 ΜΚΟ θέλουν Χάγη για «επιστροφή» στην Τουρκία της Κρήτης και ελληνικών νησιών!
Πάνω από 100 ΜΚΟ θα προσφύγουν για την Κρήτη…. (Εξυπακούεται Τουρκικές ή φιλοτουρκικές.)

Σύμφωνα με τον Τοπσακάλ, πάνω από 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν τη στήριξη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου αποφάσισαν να ασχοληθούν εμπράκτως με την υπόθεση και να διεκδικήσουν δικαστικώς δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή.

Διακαώς εύχομαι να εγκριθεί η αγωγή τους, για να πάνε στην ΗΡΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ ή και σε άλλα Ελληνικά νησιά και να τα διεκδικήσουν. …….Θα φύγουν αυθημερόν κολυμπώντας…όσοι προλάβουν……..

Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ…. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ,,,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…..

Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί.
Πλήθων Γεμιστός, 1360-1452, Έλληνας Βυζαντινός φιλόσοφος

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Οι Ογούζοι Τούρκοι.

Αποσπασματικό ιστορικό κείμενο του διάσημου βυζαντινολόγου Gyula Moravcik. Παρόμοια τεκμηριωμένα άρθρα υπάρχου εκατοντάδες περί της καταγωγής των βαρβάρων Τούρκων, που ζουν σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χώματα και έχουν το θράσος να διεκδικούν Ελληνικά νησιά, αιθέρες, θάλασσες που δεν τους ανήκαν ΠΟΤΕ. ( Ίδε. Καταγωγή Τούρκων google.)

Ο πολυχρησιμοποιημένος σήμερα όρος «τουρκόφωνοι ή τουρκικοί λαοί» έχει ιστορία περίπου 75 ετών. Οφείλεται στον Ούγγρο βυζαντινολόγο Gyula Moravcsik (1892-1972), ο οποίος τον εισήγαγε για πρώτη φορά το 1942 στο δίτομο σύγγραμμα του Byzaninoturcica.

Σύμφωνα με τον Moravcsik ως τουρκόφωνοι (δηλαδή ομιλούντες τις διάφορες διαλέκτους του τουρκικού τουρανικού κλάδου της ουραλο-αλταϊκής ομογλωσσίας) χαρακτηρίζονται οι λαοί της ασιατικής προέλευσης που ανήκαν είτε στον ουραλο-αλταϊκό (κεντρο-ανατολικό ασιατικό) είτε στο φιννο-ουγγριανό (ουγγριτικό) (κεντρο-δυτικό ασιατικό) φυλετικό τύπο όπως οι Ούγγροι και οι Κομάνοι και ήλθαν σε επαφές, φιλικές ή εχθρικές, με το Βυζάντιο μέσα από δύο βασικές οδούς: α) αυτές των ρωσικών στεπών και της βορειοανατολικής βαλκανικής και β) εκείνης της κεντρικής Ασίας (των Αλταΐων) και, στη συνέχεια, των περιοχών της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής. Οι Ογούζοι Τούρκοι( αραβικά Ghuzz τουρκικά Oguz) είναι οι κοινοί φυλετικοί και εθνολογικοί (όχι όμως και γλωσσικοί) πρόγονοι των τουρκικών λαών του Μεσαίωνα και αποτέλεσαν μεγάλη συνομοσπονδία τουρκόφωνων (τουρανικών) φύλων της κεντρικής Ασίας στις περιοχές των ΑλταΐωνΟρέων.

Εμφανίζονται κατά τον 6ο-8ο αιώνα ως νομάδες της κεντροασιατικής στέπας και η γνωστότερη ομάδα τους, οι εννέα Ογούζοι (Dokuz Oghuzz) κατόρθωσαν σταδιακά να ενώσουν από τον 6ο αιώνα όλα τα ογουζικά φύλα, από την Κίνα ως τον Εύξεινο Πόντο, για να εγκατασταθούν τελικά (τέλη 9ου αρχές 10ου αιώνα) στις εύφορες κοιλάδες ανατολικά της λίμνης Αράλης (της αρχαίας Ωξιανής) ανάμεσα στους μεγάλους ποταμούς Σιρ-Νταριά (τον αρχαίο Ιαξάρτη) και Αμού Νταριά (τον αρχαίο Ώξο). Οι περιοχές αυτές ανήκαν στην τέως ΕΣΣΔ και είναι γνωστές ως Transoxania/Transoxiana. Ακόμα και σήμερα κατοικούνται από Τουρκομάνους νομάδες, απογόνους των παλαιών ομοφύλων τους.

‘Ολα σχεδόν τα τουρκόφωνα φύλα έχουν την καταγωγή τους στους Ογούζους Τούρκους, οι οποίοι τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες ξεκίνησαν από τις πεδιάδες των ποταμών Ορχόν και Σελεγκά, νότια της λίμνης Βαϊκάλης (της βαθύτερης λίμνης της Γης με μέγιστο βάθος 1660 μέτρα) στη σημερινή Μογγολία. Οι πολυαριθμότεροι από αυτούς, οι Ογούζοι Τούρκοι, δημιούργησαν από τον 6ο ως τον 8ο αιώνα ένα εκτενές κράτος. Για τους Ογούζους , όπως και για τις άλλες τουρανικές φυλές της κεντροανατολικής Ασίας, έχουμε ασαφείς και αμφιλεγόμενες πληροφορίες. Ένα άλλο αρχαίο τουρκικό φύλο, ήταν οι Εφθαλίτες(ΛευκοίΟύννοι) Κ.ά.π……………………………………..

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ……

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ
http://www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com

ΙΔΕ:
Search Results
περι ελληνων – πολιτισμος – φιλοσοφια – ιστορια. – Olympia
olympia.gr › comment-page-1
Dec 6, 2019 –
Στο Β΄μέρος ακολουθεί κεφάλαιο ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΩΝ. … Η Χριστιανική θεολογία και πράξις κατάγονται κατά μέγα μέρος από την θρησκείαν των …

3 σκέψεις σχετικά με το “ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ» ΝΗΣΙΩΝ, ΑΙΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

 1. ΑΝΜΕΤΑΔΟΣΗ.

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΘΕΑ….
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΜΑΤΟΒΡΕΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ….. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ … ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ….. ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ…. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ….. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΚΚΟΥΣ – ΤΑΦΟΥΣ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ …ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ…..
  Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν και ο λίθος θέλει επιστρέψει εις τον κυλίοντα αυτόν.
  Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΚΣΤ’ 27)

  Οι σημερινοί Έλληνες δεν χρειάζονται καμιά επιβεβαίωση ιστορική περί της καταγωγής των…. Έπρεπε και επιστημονικά να επιβεβαιωθεί πλήρως, για να διαψευσθούν οι όποιοι ανθέλληνες…. Ας πάρουν λοιπόν και μια αποστομωτική αποσπασματική τεκμηριωμένη διεθνούς κύρους ¨γενετική¨απάντηση περί DNA των σημερινών ΕΛΛΗΝΩΝ…..
  Σημειώνεται ότι DNA λήφθηκε από οστά αρχαίων γνησίων ΕΛΛΗΝΩΝ, βασιλέων, σοφών, πολεμιστών κ.ά.
  ΙΔΕ DNA ΕΛΛΗΝΩΝ GOOGLE.
  Το DNA των σημερινών Ελλήνων είναι παρόμοιο με των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Επιστημονικά απόσπασματα.
  Η αρχαιογενετική μελέτη, με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.).
  Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή από την Νεολιθική εποχή και με άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμίξεις…..
  Καταρρρίπτεαι η υπόθεση ότι οι πολιτισμοί του Αιγαίου δημιουργήθηκαν από μετανάστες που προέρχονταν από πολιτισμούς Μέσης Ανατολής ή Αφρικής. Το πρώτο συμπέρασμα είναι, κατά τον Κ. Τριανταφυλλίδη, το εξής: «… σε όλες τις γενετικές έρευνες των Ελλήνων αποκαλύφθηκε ελάχιστη μογγολική διείσδυση στο DNA τους. Ως εκ τούτου, οι Έλληνες, εξαιτίας θρησκευτικών, πολιτισμικών, γλωσσικών, ηθολογικών και άλλων λόγων, δεν ήρθαν σε μεγάλο βαθμό σε επιμιξίες με Τούρκους με μογγολική καταγωγή και το DNA τους είναι τεκμηριωμένη συνέχεια του DNA των Αρχαίων Ελλήνων με βάση αδιάψευστες επιστημονικές έρευνες γενετικής….»
  Το DNA υπογραφή και σφραγίδα αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια τους στον χώρο και στον χρόνο.
  Όπως πιο αναλυτικά περιγράφει, ο διαπρεπής Τριανταφυλλίδης και τον υποστηρίζουν διεθνούς κύρους Έλληνες και ξένοι γενετιστές ….. Μεγάλης σημασία στο γεγονός ότι μετά από δεκάδες έρευνες δεν ανακαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Εξηγεί ότι, παρά την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα, δεν αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Το ελληνικό DNA δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από τους Μωαμεθανούς …«βαρβάρους Τούρκους, μογγολικής καταγωγής και πρόσμιξης …, από συνοθύλεμα – μπαστάρδεμα πρωτόγονων φυλών της βαθύτερης τότε απολίτιστης Ανατολής» (δικό μου)
  Κ.λ.π.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.