Ολάνοιχτο αφήνει ο Γιάννης Μανιάτης το φλερτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση της ΝΔ

Η αντίδραση των πέντε βουλευτών και η πρωτοβουλία του Κεγκέρογλου. Οργή στη Χαριλάου Τρικούπη κατά του Μαξίμου, βεβαιότητα ότι ουδείς βουλευτής θα μεταπηδήσει στο κυβερνών κόμμα. «Έκθετος ο Μανιάτης», αναφέρουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Άνω κάτω… Στα πρόθυρα της διάσπασης η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Τα όρια των τυχόν διαρροών της Χαριλάου Τρικούπη προς το κυβερνών κόμμα κατά τον προσεχή ανασχηματισμό έδειξαν οι αντιδράσεις που υπήρξαν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την Παρασκευή, σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα επίθεση στο χώρο του κέντρου, έχοντας ως στόχο «διεύρυνση της πρωτοβουλίας με μικρό ανασχηματισμό».

Στο πρωτοσέλιδο της Εστίας απάντησαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές που αναφερόταν από την εφημερίδα και συγκεκριμένα οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Απόστολος Πάνας, ενώ τη δήλωση -που έκανε λόγο για το «προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (που) είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού»- συνυπογράφει και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της ΚΟ. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μάλιστα, είναι αυτός που ζήτησε από τους βουλευτές που αναφερόταν στο πρωτοσέλιδο να προχωρήσουν σε κοινή δήλωση, αν και νωρίτερα κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχαν προχωρήσει σε μεμονωμένες διαψεύσεις.

Ο Γιάννης Μανιάτης, ωστόσο, που επίσης ονοματίζει το δημοσίευμα πως θα χρησιμοποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην ξεκαθαρίζει εάν δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο ή εάν του ζητήθηκε και αρνήθηκε. «δεν είναι βουλευτής, για αυτό και δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση», είναι, πάντως, η απάντηση που δίνεται από τους αρμοδίους του ΚΙΝΑΛ, όταν τους απευθύνεται η σχετική ερώτηση.

Το πρόβλημα ούτως ή άλλως για το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ότι ο Γιάννης Μανιάτης δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση, αλλά ότι στην προσωπική του δήλωση αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ανταπόκρισής του σε τυχόν πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «ασχολούμαι με τους φοιτητές μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δική του τοποθέτηση ο πρώην υπουργός, που δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί με το ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές στην Αργολίδα και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πολλά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, πάντως, αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μανιάτης είναι έκθετος στη βάση του κόμματος με τη συμπεριφορά του, την ίδια στιγμή που η ηγεσία του κόμματος εκφράζει βεβαιότητα πως κανείς βουλευτής δεν θα μετακινηθεί προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εκφράζει οργή για το Μέγαρο Μαξίμου για την προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής.

πηγή

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ολάνοιχτο αφήνει ο Γιάννης Μανιάτης το φλερτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση της ΝΔ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.