Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή μετά τις αθλιότητες για τον Καραϊσκάκη!

Απηγοητεύθη από την μορφή του εορτασμού και τις ανιστόρητες αναρτήσεις – ∆ΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την παραίτησή της από την Επιτροπή 2021 η οποία έχει ως αποστολή την διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Επανάσταση της Εθνεργεσίας υπέβαλλε η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου. Η διακεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στις 6 Μαΐου πριν από το χθεσινό επεισόδιο με τον Καραϊσκάκη και τον υποτιθέμενο μισογυνισμό που του απέδωσε ο «σεσημασμένος» πλέον καθηγητής μέλος της Επιτροπής Αριστείδης Χατζής.

Σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό.

Οι συνεχείς γκάφες με αναρτήσεις μελών της Επιτροπής που προσβάλλουν ευθέως την μνήμη των αγωνιστών του 2021, η τάσις «ουδετεροπατρίας» που διακατέχει τον εορτασμό- δεν νοείται να εορτάζεται η γέννησις ενός έθνους χωρίς να υπάρχει η Σημαία του στο επίσημο έμβλημά του- ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν την κορυφαία ιστορικό μας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παραίτηση.

Η έκπληξίς της για το γεγονός ότι οι εισηγήσεις της κατά κανόνα γραπτές για την φυσιογνωμία του εορτασμού απερρίπτοντο, μετ’ επαίνων, ήταν τέτοια ώστε την οδήγησε σε μια αθόρυβη παραίτηση. Άλλο πράγμα είχε στο μυαλό της η κ. Ευθυμίου ως ανάγνωση της Ελληνικής Ιστορίας , άλλα πράγματα μεταλαμπαδεύει σε χιλιάδες Έλληνες κατά τις διαλέξεις της στην Περιφέρεια, όχι αυτήν που επιλέγει ο καθηγητής Κωστής Κοντογιάννης και τα ιδεολογικά εξαπτέρυγα τύπου Χατζή.

Βεβαίως η παραίτησις της κ. Ευθυμίου έως σήμερα που την αποκαλύπτει η «Εστία» έμεινε κρυφή από τον Τύπο. Η Γιάννη Αγγελοπούλου φρόντισε να μην γίνει γνωστή για να μην υποστεί ένα ακόμη πλήγμα. Η δε διάσημη ιστορικός, την οποία αγάπησε ο ελληνικός λαός μέσα από τις παραδόσεις της για την Ιστορία δεν έδειξε καμμία βιασύνη να δώσει στην δημοσιότητα την παραίτησή της, καθώς στόχος της δεν ήταν να προκαλέσει πολιτικό θέμα αλλά να κάνει την δουλειά της.

Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

2 σκέψεις σχετικά με το “Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την επιτροπή μετά τις αθλιότητες για τον Καραϊσκάκη!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.