Ο Άδωνις ανοίγει κανονικά την ΔΕΘ για χάρη των Γερμανών

Τελικά, όταν είναι να υποδεχθούμε τους Γερμανούς, φαίνεται ότι ούτε κορονοϊός μάς επηρεάζει ούτε τίποτα, γιατί, ενώ στη Θεσσαλονίκη τηρούνται όλα τα μέτρα που διέταξε η κυβέρνηση και αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις, η Διεθνής Έκθεση θα γίνει κανονικά και με τιμώμενη χώρα τη… Γερμανία!

Η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ, λοιπόν, με έντονο γερμανικό χρώμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ.
Αποφάσισαν ότι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού – με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία εκθετών και επισκεπτών.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η διοργάνωση της φετινής 85ης ΔΕΘ (5-13 Σεπτεμβρίου), που θα γίνει κανονικά παρά τον Covid-19, με τη Γερμανία τιμώμενη χώρα» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο twitter.

Τα ερωτήματα βέβαια είναι αρκετά, με βασικότερο όλων «πώς θα περάσει όλος αυτός ο κόσμος από το εξωτερικό στην Ελλάδα και εάν θα πρέπει να παραμείνει για 14 ημέρες σε καραντίνα ή τότε, μόνο για τη ΔΕΘ και τους Γερμανούς, δεν θα υπάρχει αυτή η απαγόρευση;».

Και δεύτερον: Πέρυσι, με τιμώμενη χώρα την Ινδία, είχε γεμίσει η Θεσσαλονίκη με ελεφαντάκια, σε όλους τους δρόμους, φέτος με τι θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης; Με… γερμανικές σημαίες;

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη των διοργανωτών, γιατί η Γερμανία δεν έχει και πολλές συμπάθειες στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

«δημοκρατία»