Συντριβή για την Τουρκία! Τους κλείνουν τα σύνορα οι Γερμανοί

Τις έντονες αντιδράσεις των ταξιδιωτικών εταιριών προκάλεσε η απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών να συμπεριλάβει την Τουρκία μεταξύ των 160 χωρών για τις οποίες η ταξιδιωτική οδηγία θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

«Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους γείτονες, ο υπόλοιπος κόσμος δεν διαθέτει ακόμη κοινές αξιόπιστες βάσεις δεδομένων, κριτήρια και διαδικασίες συντονισμού, οι οποίες να καθιστούν και πάλι δυνατή την απεριόριστη κυκλοφορία τουριστών χωρίς ανυπολόγιστους κινδύνους» δήλωσε χθες σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς η Τουρκία αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατία», ο διευθύνων σύμβουλος της FTI Ραλφ Σίλερ επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, «συνεχίζει να στερεί από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής βάσης τους», ενώ ο ταξιδιωτικός Σύνδεσμος DRV χαρακτήρισε την απόφαση «δυσανάλογη», επισημαίνοντας ότι «η πανδημία υποχωρεί σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο» και άρα θα έπρεπε να υπάρχουν διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Alltours Βίλι Φερχούφεν εκτίμησε πως η τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι θα περιοριστεί στο 50% της περσινής χρονιάς, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να αφορά την Ελλάδα, τα Κανάρια Νησιά, τη Μαγιόρκα και την Τουρκία (!). «Οι άνθρωποι θα πάνε όπου θεωρούν ότι είναι όμορφα και περιμένουν ασφάλεια» δήλωσε ο κ. Φερχούφεν στη «Rheinische Post» και πρότεινε οι επιβάτες των αεροπλάνων να ελέγχονται με τεστ για κορονοϊό πριν από την αναχώρησή τους.