Φιάσκο Μπακογιάννη μετέτρεψε την Αθήνα σε εφιάλτη!

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και χάος στην Αθήνα προκάλεσε με το καλημέρα το φαραωνικό σχέδιο του Μπακογιάννη

Πέμπτη, ώρα 08.45 π.μ. Ενας «Μεγάλος Περίπατος» για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας στην καρδιά της πρωτεύουσας, ένας «Μεγάλος Εφιάλτης» για το κυκλοφοριακό!

Συμβολή λεωφόρων Β. Αμαλίας και Β. Ολγας. Στην κάθοδο της πρώτης το φανάρι με κατεύθυνση αριστερά αναβοσβήνει πια χωρίς λόγο. Τα οχήματα απαγορεύεται να στρίψουν, καθώς κάτι τέτοιο θα σημαίνει πως θα εισέλθουν -παράνομα- σε ένα από τα πρώτα δύο κομμάτια του πρότζεκτ «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας». Στην είσοδο της Β. Ολγας αστυνομικές κορδέλες εμποδίζουν όποιον τολμήσει το… αδιανόητο, ενώ δύο άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας ευγενικά εξηγούν στη «δημοκρατία» «τι συμβαίνει» και μας δίνουν εναλλακτικές διαδρομές. Την ίδια ώρα η άνοδος της Β. Αμαλίας «χτυπάει κόκκινο» από το μεγάλο -ασυνήθιστο για την ώρα- μποτιλιάρισμα.

Πιο μακριά και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Με τον πρωινό καφέ του σε πλαστικό ποτήρι ανά χείρας, έχει σπεύσει στο σημείο προφανώς για να διαπιστώσει τα πρώτα βήματα του μεγαλόπνοου σχεδίου του, το οποίο, όπως είχε δηλώσει, «δεν κλείνει το κέντρο, αντίθετα ανοίγει και στόχος είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στον πεζό και στον ποδηλάτη». Η πραγματικότητα όμως, τουλάχιστον στην πρεμιέρα, τον διαψεύδει, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία προς τη Βουλή.

Το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» συνεχίζεται. Αδιάβατη και η Β. Σοφίας. Επόμενη στάση της «δημοκρατίας» η Ηρώδου Αττικού, η οποία αποτελεί το δεύτερο κομμάτι του «Μεγάλου Περιπάτου» που δόθηκε χθες στους πεζούς. Οι αστυνομικοί της δημοτικής Αρχής εκεί δεν είχαν την ίδια διάθεση για εξηγήσεις. Η συμπεριφορά του ενός μάλιστα μόνο… κατατοπιστική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς σε ερώτησή μας «αν επιτρέπεται να στρίψουμε», σχεδόν αδιαφόρησε, μάλλον απορροφημένος από το πολυτελές τζιπ που εισερχόταν στην Ηρώδου Αττικού μεταφέροντας κάποιο υψηλό πρόσωπο.

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε στους δρόμους, σε όλο το μήκος της μποτιλιαρισμένης ανόδου της Β. Σοφίας. Ο Δήμος Αθηναίων, πάντως, εξηγεί ότι «ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει τη δυνατότητα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες».

Σημειώνεται δε πως η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Φιάσκο Μπακογιάννη μετέτρεψε την Αθήνα σε εφιάλτη!

  1. Είσαστε κακοί και αχάριστοι. Το είπε ο ειδικός αναλυτής του Δήμου. Εκεί που μια απόσταση χρειαζόταν 2 λεπτά, τώρα θα γίνεται σε 3 λεπτά !!!! Δηλαδή τίποτε, απλα 50% περισοτερος χρόνος. Και λοιπόν τι έγινε. Πρώτον ο μισθος του Δημάρχου δεν μειώθηκε. Δευτερο, όλοι οι χαζοί του κόσμου, αντί να αυξήσουν τον χρόνο μιας διαδρομής, τον μειώνουν. Μονο εμείς μπορούμε να τον αυξήσουμε με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα. Καυσαέριο, χαμένες εργατοώρες, νεύρα, Βενζίνη για τα ΙΧ μας για να μην σκουριάζουν. Μπραβο Δήμαρχε. Πως είπες ότι σε λένε ;;; Για να μην το ξεχάσω !!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.