ΔΣΑ: Όχι στις τηλεδίκες και την παρουσία δικηγόρων

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που έχει γίνει …σίριαλ, έχει προβληματίσει τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που βάζει «φρένο» στην εμφάνιση δικηγόρων υποθέσεων που εκκρεμούν στα τηλεοπτικά παράθυρα, απειλώντας με πειθαρχικές ποινές τους παραβάτες.

Οι αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις των δικηγόρων που ασχολούνται με την υπόθεση, προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Ολομέλειας των πειθαρχικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χαράλαμπο Αναλυτή, υπενθυμίζοντας στους συναδέλφους του δικηγόρους ότι «σύμφωνα με το άρθρο 10 περίπτωση «η» του Κώδικα Δεοντολογίας, απαγορεύεται η εμφάνιση των δικηγόρων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επί σκοπώ σχολιασμού ή αναπαραγωγής υποθέσεων που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της Δικαιοσύνης (τηλεδίκες), ανεξαρτήτως αν είναι οι χειριστές ή όχι της υπόθεσης».

«Επειδή το φαινόμενο των τηλεδικών (ποινικών υποθέσεων) έχει ενταθεί και συνάδελφοι/σες, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, εξακολουθούν τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνέπεια να εκθέτουν και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γι΄ αυτό τους καλώ άμεσα να σταματήσουν αυτές.Σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκείται άμεσα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με το άρθρο 152 του ν. 4194/2013 Κώδικας Δικηγόρων», αναφέρει ο κ. Αναλυτής.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΔΣΑ: Όχι στις τηλεδίκες και την παρουσία δικηγόρων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.