«Φωτογραφική» διάταξη για χρηματοδότηση του αμερικανο-κινούμενου ΕΛΙΑΜΕΠ

Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής (σ.σ.: πολλοί το αντικαθιστούν με το Αμερικανικής…) και Εξωτερικής Πολιτικής, ένας από τους (ακαδημαϊκούς) πυλώνες της αμερικανικής διείσδυσης στη χώρα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «δημοκρατία», σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης (η οποία ακόμα έρχεται υπό τη στιβαρή καθοδήγηση του Άδωνι Γεωργιάδη…) εμφιλοχώρησε κατά τρόπο ανεξήγητο μια «φωτογραφική», όπως χαρακτηρίζεται, διάταξη η οποία περιλαμβάνει στους δικαιούχους χρηματοδότησης και το γνωστό και μη εξαιρετέο Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής (σ.σ.: πολλοί το αντικαθιστούν με το Αμερικανικής…) και Εξωτερικής Πολιτικής, έναν από τους (ακαδημαϊκούς) πυλώνες της αμερικανικής διείσδυσης στη χώρα.

Ο ίδιος ο ιδρυτής του, άλλωστε, ο καθηγητής Θ. Κουλουμπής, όπως έχει γραφεί, είναι Αμερικανός πολίτης, έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και έχει περάσει από αξιόλογα πόστα του Πενταγώνου. Ανομολόγητος στόχος αυτού του ευαγούς ιδρύματος, που δεν περιέχεται φυσικά στο καταστατικό του, είναι, σε αγαστή συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία και βεβαίως και την πρεσβεία του Ισραήλ, να λειάνει και να καταστήσει εύπεπτες στην κοινή γνώμη της χώρας τις θέσεις και τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας και ειδικά σε ό,τι αφορά την Τουρκία -την οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί πολυτιμότερη «σύμμαχο»- με βάση το υποχωρητικό δόγμα του κατευνασμού και τα Βαλκάνια με αμερικανικής έμπνευσης λύσεις, όπως η εθνικώς επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτό το ίδρυμα ο κατά δήλωσή του πατριώτης Αδ. Γεωργιάδης βρήκε να δώσει χρήματα των χειμαζόμενων Ελλήνων φορολογουμένων; Δηλαδή, αν δεν έκοβε την τούρτα των γενεθλίων του στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, υπό το ειρωνικό μειδίαμα του επικυρίαρχου Τζέφρι Πάιατ, τι άλλο θα είχε δώσει;