Το ελληνικό μήνυμα παραδόθηκε – Τώρα αναμένουμε την… ανάγνωσή του από την Αίγυπτο

«Ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να συναντά τον ομόλογό του, αλλά και τον Πρόεδρο αλ-Σίσι.

Το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά η ελληνική πλευρά φαίνεται διατεθειμένη να το παλέψει. Μέχρι που θα φτάσει είναι άγνωστο και πιθανόν να εξαρτάται αποκλειστικά από την αιγυπτιακή πλευρά και το πόσο αυτή είναι διατεθειμένη να… ταράξει την Τουρκία.

Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αίγυπτο (Κάιρο, 18.06.2020)

Είχα σήμερα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Al Sisi, στον οποίο μετέφερα τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Του μετέφερα επίσης τη διακηρυγμένη βούληση της χώρας μας να συσφίξουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Αίγυπτο. Αμέσως μετά είχα μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό, τον κ. Sameh Shoukry. Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα. Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το ελληνικό μήνυμα παραδόθηκε – Τώρα αναμένουμε την… ανάγνωσή του από την Αίγυπτο

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.