Η Ρωσίδα εκπρόσωπος στηλίτευσε την ανυπαρξία του ΝΑΤΟ – Τι απάντησε στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου, σχολίασε τις καταγγελίες του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα ότι μια υποτιθέμενη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας δήθεν συμφέρει τη Ρωσία και μόνο αυτήν, καθώς και τη χρήση από τη Μόσχα της ενέργειας ως όπλο στις σχέσεις της με ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, η Ρωσίδα εκπρόσωπος είπε εκπληκτικά πράγματα για το NATO, αλήθειες που πολλοί κάνουν πως δεν βλέπουν!

Αναλυτικά:

– Για τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη:

«Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες, η Ρωσία δεν είναι οπαδός της πολιτικής «διαίρει και βασίλευε» και δεν εξαρτά την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων από την ποιότητα των σχέσεων του εταίρου της με μια τρίτη χώρα. Δεν είναι η πρακτική μας να κάνουμε προβοκάτσιες, να υποστηρίζουμε τις σιγοκαίουσες συγκρούσεις και να ανάβουμε καινούργιες. Ενδιαφερόμαστε για ένα σταθερό και κατανοητό σύστημα διεθνών σχέσεων, όπου οι συμμετέχοντες δεν ξοδεύουν ενέργεια σε αστικές διαμάχες και όλες οι δραστηριότητές τους επικεντρώνονται σε κοινά καθήκοντα: καταπολέμηση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η διεθνής τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η αλλαγή του κλίματος και τώρα πανδημία.
Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των διαφωνιών μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και καλούμε τα εμπλεκόμενα κράτη να επιδείξουν λογική και να οικοδομήσουν καλή γειτνίαση. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα και την Τουρκία ή προς εμάς και τις σχέσεις τους.

Η Μαρία Ζαχάροβα έδωσε και δυο συμβουλές:
«Πρώτον, να μην ξεχνιέται η ιστορία των διμερών σχέσεων, η οποία πάντα αποτελεί καλή πηγή στοιχείων προς ανάλυση. Δεύτερον, να θυμηθεί κανείς την ιστορία των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες.
O κ. Πάιατ κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση ενεργειακών πόρων ως όπλου. Αυτό δεν είναι αληθές. Σας υπενθυμίζω ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν όπλα εναντίον αμάχων σε πολλές κυρίαρχες χώρες».

Στη… σέντρα έβγαλε το ΝΑΤΟ!

Για τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στότελμπεργκ ότι η Ρωσία αυξάνει την παρουσία της στη Μεσόγειο και έχει τα στρατεύματά της στα εξωτερικά σύνορα του ΝΑΤΟ:
«Φυσικά και προσέξαμε τη δήλωση του J. Stoltenberg. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Ρωσία ‘δραστηριοποιείται στην Αρκτική, αυξάνει την παρουσία της στην περιοχή της Μεσογείου και θέτει τα στρατεύματά της απευθείας στα εξωτερικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Επομένως, σύμφωνα με τη λογική του, οι χώρες της συμμαχίας πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν στην αποτροπή και την άμυνα. Αμυνόμενες, επεκτείνονται και επεκτείνονται. Μια τέτοια δήλωση, φυσικά, αναστρέφει τη λογική, τα γεγονότα, την κοινή λογική, τις ιδέες για ευπρέπεια και σεβασμό για άτομα που έχουν ήδη μάθει να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Όλα διαστρεβλώνονται και εκθέτουν την έλλειψη ιστορικής μνήμης στο ΝΑΤΟ, που είναι χαμένο στο διάστημα.

Μάθημα ιστορίας:
Δεν είναι η Ρωσία που πλησιάζει το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ συνεχώς επεκτείνεται προς τα ρωσικά σύνορα, παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν το 1990 για να εγκαταλείψει την επέκταση προς την Ανατολή. Τα ρωσικά πλοία είναι παρόντα στη Μεσόγειο εδώ και αιώνες. Ίσως, η συμμαχία δεν το γνωρίζει αυτό και ο J. Stoltenberg δεν το γνωρίζει επίσης. Όταν δεν υπήρχε καν το ΝΑΤΟ, τα ρωσικά πλοία βρίσκονταν εκεί με διαφορετικούς σκοπούς: εμπορικούς, παροχής βοήθειας στους εταίρους μας, εξασφάλισης της ασφάλειάς μας, που το δικαιούμαστε. Από το 2015, η Ρωσία συμμετέχει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία και τονίζω, σε αντίθεση με τις χώρες του ΝΑΤΟ, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης αυτού του κυρίαρχου κράτους, για παραδόσεις φορτίου, ομάδα αεροπορικής κάλυψης, επιχειρήσεις διάσωσης.

Όσον αφορά την Αρκτική, οι δραστηριότητες της Ρωσίας σε αυτήν την περιοχή είναι κάτι περισσότερο από λογικές, δεδομένου ότι περισσότερο από το ένα πέμπτο της χώρας μας βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Εφαρμόζεται σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Έτσι, το ΝΑΤΟ προσπαθεί και πάλι να δικαιολογήσει την ίδια του την ύπαρξη και να αυξήσει τη χρηματοδότηση από τις χώρες-μέλη για εντελώς παραπλανητικά γεγονότα σχετικά με μια φανταστική ρωσική απειλή. Αλλά, ειλικρινά, φαίνεται ότι ολόκληρα τα κείμενα του ΝΑΤΟ είναι γραμμένο από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα σε ποιο κόσμο ζουν».

Το βίντεο ολόκληρης της ενημέρωσης της Μαρίας Ζαχάροβα

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Ρωσίδα εκπρόσωπος στηλίτευσε την ανυπαρξία του ΝΑΤΟ – Τι απάντησε στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.