Γιατί άραγε εισάγουμε ξένο κρέας; Για να σώσουμε 1 € την εβδομάδα, πουλάμε τον ελληνισμό!

Πολύ μικρός έμενα σε μια κωμόπολη στην παραλιακή Κορινθία. Μεγαλώνοντας στην επαρχία έμαθα να εκτιμώ καθετί ελληνικό, είτε ήταν στραβό είτε ήταν υπέροχο. Περάσαν όμως τα χρόνια και βρέθηκα στην μεγάλη πόλη σαν παιδί.

 
Την μεγαλοπρεπή Αθήνα. Αν και ήταν μόλις τα τέλη της δεκαετίας των 90′ η πόλη από τότε δεν φαινόταν να έχει εντελώς ελληνικό πνεύμα. Πολλές πινακίδες είχαν αγγλικές περιγραφές, και πολλοί άνθρωποι μιλούσαν μισά Ελληνικά και μισά Αγγλικά, εμπνευσμένοι μάλλον από τις σειρές στην τηλεόραση… Η πόλη δεν θύμιζε την λαϊκή και ανθρώπινη πλευρά των Ελλήνων της επαρχίας όπου μεγάλωσα μικρός. 
 
Περάσαν και πάλι τα χρόνια και έφτασα έφηβος και μετακόμισα στην Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο της Γερμανίας. Μια πραγματική ομορφιά, οργανωμένο, και πολύ πιο πλούσιο από την Αθήνα. Θα περίμενε κανείς ότι ήταν σούπερ παγκοσμιοποιημένο.
 
Όμως πιο όμορφο ήταν αυτό που βρήκα. Οι Βαυαροί δεν ήταν μισοί Γερμανοί όπως πολλοί Έλληνες που γυρίζουν την πλάτη τους στην πατρίδα τους. Ήταν περήφανοι για την καταγωγή τους και η πόλη εξέπνεε γερμανικό και βαυαρικό άρωμα όπου και να βρισκόσουν. 
 
Γιατί στα λέω όλα αυτά όμως…;
 
Θα σου πω αμέσως. 
Πιστεύω ότι αν θες να λύσεις το γιατί οι Έλληνες πολίτες διπλοσκεφτόμαστε να αγοράσουμε Ελληνικό ή Ολλανδικό/Γερμανικό/Γαλλικό κρέας, κατάλαβε ότι πολλοί από εμάς έχουμε εμβρυθήσει στην Ευρωπαϊκή «ταυτότητα» και τον Αμερικανικό τρόπο σκέψης. Βλέπουμε κάθε τι ξένο ώς καλό και κάθετι ελληνικό ως «πρόχειρο».
Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο εύκολο ηθικά να φτύσουμε κατά μουτρα τους συμπολίτες μας που μοχθούν με τις οικογένειές τους στις μικρές κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες σε κάθε γωνία της πατρίδας μας… Για να σώσουμε ένα ευρώ την εβδομάδα πουλάμε τον Ελληνισμό.
Στο βίντεο μιλάω για διάφορα, και πάντα χωρίς συγκέντρωση (διάσπααση προσοχής!! :)), αλλά θαρρώ πως αν νοιάζεσαι για την χώρα μας, ίσως έχει σημασία να ακούσεις την προοπτική μου και ακόμα καλύτερα να γράψεις την γνώμη σου στα σχόλια. Ευχαριστώ για την πολύτιμη προσοχή σου!

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί άραγε εισάγουμε ξένο κρέας; Για να σώσουμε 1 € την εβδομάδα, πουλάμε τον ελληνισμό!

 1. Oλυμπία κάνε ανάρτηση το νέο φυντάνι της επιτροπής της γιάννας , κάποιος καθηγητής κιτσίκης τουρκολόγος [ θελει πρωκτολόγο ] διεθνολόγος απο καναδα …. ήταν λάθος λέει που κάναμε επανάσταση το 21 και πρέπει να κάνουμε συνομοσπονδία τώρα με τα χανούμια

  Μου αρέσει!

 2. Ενας καθηγητής ΑΕΙ στην επισημανσή μου οτι οι προγονοί μου το1821 συμμετείχαν στο »ασκέρι»του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ μου απήντησε περιφρονητικά »’μ α ς π ή ρ α τ ε σ τ ό λ α ι
  μ ό σ ας . ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…ο πατριωτισμός στο ….μεγαλειο του !!! (΄’ακουσε εξάψαλμο )
  Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ …,ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΗ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ…(ευτυχώς οχι
  σ ‘ολους) Για αυτό το κάθε ξένο είναι καλλιτερο απο τοΕλληνικό….και ας υπάρχει πληθώρα
  διατροφικών σκανδάλων στούς ξενους ( Σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια (praion) ,λίπη της βερκεστ dioxines Fipronil (κόκκινο τσιμπούρη)ΚΛΛ) ΕΔΏ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
  ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ..

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.