Δεν πάμε καθόλου καλά… Στη Ρόδο άφησαν ελεύθερους κατηγορούμενους για σεξουαλική παρενόχληση και παιδική πορνογραφία

Δεν έχει σημασία αν είναι μέχρι να γίνει η δίκη τους. Σημασία έχει ότι αυτά τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και πολύ εύκολο να επαναληφθούν έστω και με λίγες ώρες ελευθερίας. Προχτές έμεινε ελεύθερος 21χρονος αλλοδαπός που παρενόχλησε 20χρονη Ελληνίδα στη μέση του δρόμου και χτες άφησαν ελεύθερο 48χρονο συλληφθέντα για πορνογραφία ανηλίκων.

Με περιοριστικούς όρους και με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο 48χρονος από τη Ρόδο αφέθηκε ελεύθερος. Οι όροι περιλαμβάνουν: απαγόρευση αναχώρησης από τη Ρόδο και απαγόρευση προσέγγισης (δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου) ανηλίκων και χώρων συνάθροισης ανηλίκων (π.χ. σχολεία, παιδικές χαρές κλ.π.).

Είχε συλληφθεί στις 17 Ιουνίου 2020 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων με χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Συνοδευόμενος από την δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος επεσήμανε πως έχει νοητική υστέρηση, διαμένει με την μητέρα του και εργάζεται επί 23ετία στην ίδια επιχείρηση χωρίς να έχει απασχολήσει ποτέ ξανά τις αρχές. Είπε ότι το υλικό παιδικής πορνογραφίας του το απέστειλε αλλοδαπός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και στο κινητό του, που ο ίδιος του έστειλε μετά την πρώτη… παραλαβή υλικού πορνογραφίας.

Η συνήγορος του επεσήμανε ότι έχει παραγγελθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δεν πάμε καθόλου καλά… Στη Ρόδο άφησαν ελεύθερους κατηγορούμενους για σεξουαλική παρενόχληση και παιδική πορνογραφία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.