Φουλ επίθεση από Σαμαρά σε Μητσοτάκη

Οι πρωτοφανείς παλινωδίες του επικείμενου ανασχηματισμού, ο οποίος προαναγγέλθηκε ανάρμοστα από τον στενότερο συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό -πράγμα ασυνήθιστο- σε διεθνή αποστολή (στο Ισραήλ), για να μετατεθεί λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο, εκτός από θυμηδία, προκαλούν ευρύτερες πολιτικές παρενέργειες.

Η πλευρά Σαμαρά, όπως είναι πλέον καταφανές, έχει περάσει τις τελευταίες ώρες στην αντεπίθεση και σφυροκοπά ανελέητα –σύμφωνα και με το έγκυρο ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες η «Εστία»– τις θέσεις του Κυριάκου, υποστηρίζοντας ότι πίσω από τις πρωθυπουργικές παλινδρομήσεις κρύβεται η απόφαση του Μαξίμου για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

«Ηθελε να δείξει πως αυτός είναι το αφεντικό στο κόμμα» σχολιάζουν ειρωνικά στο σαμαρικό στρατόπεδο (χαρακτηριστικές οι αναφορές στο site Antinews), υποστηρίζοντας, προφανώς διαθέτοντας εσωτερική πληροφόρηση, πως οι… ανατρεπτικοί σχεδιασμοί Μητσοτάκη (που αποδεικνύονται προσωρινώς επί χάρτου) προσκρούουν σε στιβαρές εσωτερικές αντιστάσεις.

Στο στρατόπεδο του τέως πρωθυπουργού κάνουν ευθέως λόγο για «άτακτη πρωθυπουργική υποχώρηση», σχολιάζοντας χολερικά ότι… ο «νέος Μωυσής», από εκεί που λογιζόταν ως ο επόμενος Ελευθέριος Βενιζέλος, τρέχει τώρα να σβήσει την πυρκαγιά που άναψε μόνος του. Τούτο θα συμβεί, όπως εικάζουν, μόνο κατόπιν γενναίων συμβιβασμών, οι οποίοι προϋποθέτουν τις αναγκαίες διευθετήσεις ανάμεσα στις βαρονίες που ορίζουν τις τύχες της συντηρητικής παράταξης.

Στον ορίζοντα αυτών των υποτιμητικών διευθετήσεων, σύμφωνα με τους φιλοσαμαρικούς κύκλους, βρίσκεται η επίσπευση των εκλογών, οι οποίες προσδιορίζονται για το φθινόπωρο και στις οποίες, όπως προβλέπουν, η Ν.Δ. θα πληρώσει το τίμημα για την κωλοτούμπα των Πρεσπών, το επαπειλούμενο ξεπούλημα του Αιγαίου, τον χειρισμό του Μεταναστευτικού και τα νέα Μνημόνια, που ζεσταίνονται στις στάχτες της πανδημίας.

Η πλευρά Σαμαρά αφήνει βαρείς υπαινιγμούς για «αλισβερίσια με τη Μέρκελ και την εγχώρια διαπλοκή», υπό τον μανδύα της περιβαλλοντικής και ψηφιακής μετάβασης, και άλωση του κράτους με τη βοήθεια πληρωμένων κονδυλοφόρων και προειδοποιεί τον πρωθυπουργό πως, αν δεν αλλάξει πορεία, θα παρακαλάει τον Α. Τσίπρα να συγκυβερνήσουν.

Σχολιάζοντας τα ανωτέρω, η Ολγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Ο Μητσοτάκης στην εξουσία, ο Σαμαράς κάνει ανασχηματισμό».

«δημοκρατία»