Νέα επίθεση Μακρόν κατά της Τουρκίας για τη Λιβύη

Μίλησε και με Τραμπ ο Γάλλος Πρόεδρος για το θέμα – Ζήτησε τερματισμό της ξένης παρέμβασης και των μονομερών πράξεων – «Δεν θα δεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία και τη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καταδίκασε το «επικίνδυνο παιχνίδι» της Τουρκίας στη Λιβύη, θεωρώντας το ως άμεση απειλή για την περιοχή και την Ευρώπη.

«Σήμερα θεωρώ ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη και παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στη διάσκεψη του Βερολίνου», είπε μετά τη συνάντηση με τον Τυνήσιο ομόλογό του Kais Saied στο Elysée.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως επανέλαβε τα ίδια και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του τη Δευτέρα το απόγευμα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι προς το συμφέρον της Λιβύης, των γειτόνων της, ολόκληρης της περιοχής αλλά και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης «τερματισμό της ξένης παρέμβασης και των μονομερών πράξεων όσων ισχυρίζονται ότι κερδίζουν νέες θέσεις υπέρ του πολέμου» στη Λιβύη. «Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα, εστιάζοντας όμως κατά κύριο λόγο στον ρόλο της Άγκυρας.

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέα επίθεση Μακρόν κατά της Τουρκίας για τη Λιβύη

  1. Άποψη παραμυθενια.!!!
    το άλλο… μην κ` αναθεωρήσουν οι Τουρκοι σχετικα με την εμπλοκη, κ` αντί κάπου… σε καποια βραχονησίδα να εχουμε το εργο να παίζει στο Φάληρο… κ` σε 10 λεπτα έξω απο τα σπιτια τους… φυσικα, ενόσω κ` ο Τραμπ τσαντισμένος.!!!
    **** Ηλία προλαβε το.!!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.