Ανάγκη για μια ριζοσπαστική κοινωνική αλλαγή…

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Ακούς τον πρώην υβριστή του χώρου σου να ομιλεί για το παραταξιακό συμφέρον κι εσύ νιώθεις άβολα, περίεργα και αμήχανα. Προβληματίζεσαι δε όταν τον ακούς να νουθετεί την κοινωνία, με το περισπούδαστο αλαζονικό υφάκι, από τα υπουργικά έδρανα, πολλώ δε μάλλον να ομνύει, από προφανή καταχρηστική συνήθεια και επαγγελματική διαστροφή, στις αρχές του χώρου σου.

Ενώ δε συμβαίνουν αυτά τα ετερόδοξα, περίεργα και επώδυνα, για τη γενιά μου τουλάχιστον που θυμάται, κάποιοι πρόθυμοι φίλοι, συνοδοιπόροι από το κοινό χθες, δίχως ελάχιστη όμως συναντίληψη, ζητούν, στο όνομα μιας απροσδιόριστης ιδεολογικοπολιτικής συνέχειας, προοπτικής και κανονικότητας, χάριν ενδεχόμενα της προσωπικής/οικογενειακής στρατηγικής, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κουλτούρα, τις πρακτικές και την ηθική μιας κομματικής κοινωνίας, με τις υφιστάμενες ιδεολογικοπολιτικές αποχρώσεις, που δεν υπάρχει. Θέλει μήπως ιδιαίτερη ικανότητα για να δεχτεί κανείς, ότι η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από μια ριζοσπαστική κοινωνική αλλαγή;

Όχι προφανώς από την ιδεολογική ομογενοποίηση και την κατάργηση των ιδεολογικών συνόρων, τη συντήρηση των απαρχαιωμένων θεσμών και τη διαιώνιση του απέραντου «ιδεολογικοπολιτικού κενού» που δεσπόζει σήμερα στο γίγνεσθαι της χώρας.

Μια αλλαγή που προσδοκά η κοινωνία, θα δράσει καταλυτικά στον πυρήνα της. Μια αλλαγή που θα συμπαρασύρει παρωχημένες πεποιθήσεις/στάσεις και παγιωμένες αντιλήψεις στο χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και τέλος τις φθαρμένες από πολλού δομές της χώρας!!!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανάγκη για μια ριζοσπαστική κοινωνική αλλαγή…

 1. μια νέα ιδέα διαφαίνεται με τον ερχομό του Κυριάκου.
  Μια νέα πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο.
  Μια νέα ανατρεπτική αρχη κόντρα στο παρακράτος
  που είχε στηθεί για την κατάληψη της εξουσίας.
  Μια αρχή που ξεκίνησε με άμεσες παροχές,
  αυξήσεις συντάξεων και μειώσεις φόρων και ενφια.
  Και όχι προεκλογικά όπως έκαναν πάντα.
  Μια κυβέρνησης που στην πανδημία δεν εφάρμοσε
  Σταλινικές μεθόδους τύπου αγέλης χωρίς κανένα
  Έλεος για το λαό.
  Επιτέλους ήρθε αυτή η μέρα και θα την στηρίξουμε
  ακόμα περισσότεροι Έλληνες που δεν εμπιστευτήκαμε
  στις προηγούμενες εκλογές. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.