Ο Μεϊμαράκης πάει την τουρκική προκλητικότητα στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνεχίζεται η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να «ανεβάσει» το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στα διεθνή φόρα, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ζητά συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του ζήτησε η ευρω-ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εισαχθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «η προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, που συνιστά πρόκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση με δεδομένο ότι τα σύνορά τους είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

Σύμφωνα με τον Β. Μεϊμαράκη, ο Μ. Βέμπερ συμφώνησε να θέσει το θέμα στο προεδρείο και στην ομάδα του ΕΛΚ προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση, με στόχο να διεξαχθεί η συζήτηση στην επόμενη Ολομέλεια. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα στο ΕΛΚ και θεωρείται ότι είναι ένας από τους λόγους που ηγέτες κρατών όπως ο Σεμπάστιαν Κουρτς της Αυστρίας πήραν τόσο ενεργητική θέση υπέρ της χώρας μας τον Μάρτιο.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ίδια χρονική περίοδο κατά την οποία ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ελληνικά σύνορα και δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θεωρούν έμμεση απάντηση σε αυτού του είδους τις κινήσεις.