ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίγετε μήνυμα με φωτό ή συνημμένο στο Whattsapp.

… αν δεν γνωρίζετε η δεν εμπιστεύεστε τον αποστολέα του!

Εχθές το newsbreak.gr αποκάλυψε ότι το λογισμικό παρακολούθησης της ισραηλινής εταιρείας NSO, χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.

Μπορεί πλέον οι περισσότεροι έλληνες χρήστες να είναι υποψιασμένοι και να αποφεύγουν ανοίγουν e-mail από αγνώστους ή να ακολουθούν συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα, υπάρχει όμως και η άλλη μέθοδος για να μολυνθεί το τηλέφωνο από αυτό το λογισμικό παρακολούθησης. Είναι ο τρόπος με τον οποίον φέρεται να μολύνθηκε και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος και να υπεκλάπησαν γυμνές του φωτογραφίες που τον κατέστρεψαν. Μέσω μηνύματος στο Whattsapp!

Ειδικά στις συσκευές όπως το iPhone που θεωρούνται αρκετά ασφαλείς, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του WhatsApp που το κάνει άκρως επικίνδυνο, είναι το ότι ακόμα και οι φωτογραφίες που εμπεριέχονται σε ένα μήνυμα, αποθηκεύονται απευθείας στο κινητό, χωρίς να το επιλέξει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει πως εάν το ύπουλο λογισμικό κρύβεται σε ένα αρχείο φωτογραφίας, αρκεί ο χρήστης να ανοίξει το μήνυμα που περιέχει την επίμαχη φωτογραφία, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσει οποιοδήποτε σύνδεσμο, για να μολυνθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κολοσσός WhatsApp κατέθεσε αγωγή εναντίον της NSO, αποκαλύπτοντας ότι το λογισμικό της ισραηλινής εταιρίας χρησιμοποιήθηκε το 2019 εναντίον 1.400 χρηστών της υπηρεσίας WhatsApp. Η NSO από την πλευρά της δεν διέψευσε τους ισχυρισμούς της WhatsApp, αλλά επέρριψε την ευθύνη σε διωκτικές αρχές χωρών που χρησιμοποιούν το λογισμικό της κάνοντας κατάχρηση!

1000 μάτια λοιπόν κατά τη χρήση της εφαρμογής. Δεν ανοίγουμε ποτέ μήνυμα που έχει φωτογραφία ή άλλο συνημμένο εάν δεν εμπιστευόμαστε 100% τον αποστολέα. Και πάντα έχουμε κατά νου ότι μπορεί και ο ίδιος να έχει μολυνθεί κατα λάθος και να μας στέλνει το μολυσμένο αρχείο εν αγνοία του.

Πηγή: newsbreak.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίγετε μήνυμα με φωτό ή συνημμένο στο Whattsapp.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.