Λουκέτο σε παράνομο τζαμί του Πειραιά που λειτουργούσε χωρίς άδεια από το 1989!

Λουκέτο σε ένα παράνομο τζαμί που λειτουργούσε στον Πειραιά προτίθεται να βάλει η Αστυνομία, σύμφωνα με το ειδοποιητήριο που παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ύστερα από παράπονα των περιοίκων, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του αρμόδιου υπουργείου έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και διαπίστωσε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, δεν υπάρχει καμία σχετική άδεια Ευκτήριου Οίκου. Αλλωστε, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων έχει χορηγήσει άδειες Ευκτήριων Οίκων όχι μόνο για επτά τζαμιά, αλλά και σε βουδιστές και μάρτυρες του Ιεχωβά που έχουν ζητήσει άδεια λειτουργίας.

Από την πλευρά της, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος εκφράζει τη λύπη της για την ειδοποίηση που έλαβε, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα.

«Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση και, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα και πολλά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα, οι πιστοί καλούνται να προσευχηθούν μαζικά εκτός Πειραιά».

Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ένας χώρος λατρείας λειτουργούσε παράνομα επί τόσες δεκαετίες!