Παπαγγελόπουλος: «Η Τσατάνη μού είπε ότι πιέστηκε από άνθρωπο του Σαμαρά για το Βατοπέδι»

Σοβαρές αιχμές κατά της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και κατά του Αντώνη Σαμαρά, άφησε χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αναφερόμενος αρχικά στην υπόθεση Βατοπεδίου, υποστήριξε πως η Γεωργία Τσατάνη, του είχε πει πως «ο Σαμαράς μέσω τρίτου την πίεζε για την προφυλάκιση του Γιάννη Αγγέλου».

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε πως θα αποκαλύψει το όνομα του «μεσολαβητή» του κ. Σαμαρά, ο οποίος είναι σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, περί τα τέλη Ιουλίου.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, υπενθυμίζοντας πως «η Τσατάνη ήταν στην ανάκριση», καταγγέλλοντας πως έβαλαν μια ψευδομάρτυρα να καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου. «Δεν φταίω εγώ, μου είπανε να το κάνω, μου είπε η Τσατάνη», κατέθεσε ο κ.Παπαγγελόπουλος.

«Ήθελαν να τον προφυλακίσουν. Ρώτησα την Τσατανη ποιος ήταν αυτός. Μου είπε το όνομα. ‘Ευτυχώς πήγα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και με απέτρεψε’ μου είπε η Τσατάνη», αφηγήθηκε ο τέως αναπληρωτής υπουργός, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως την επομένη της συνάντησής του επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του επιβεβαίωσε την επικοινωνία που είχε με την Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί, ότι η Γεωργία Τσατάνη είχε μιλήσει για παρεμβάσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού στην πολύκροτη υπόθεση Βγενόπουλου, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι εκείνη ήταν που ζήτησε να συναντηθούν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης «κλαιγόταν για την υπόθεση Βγενόπουλου ότι δεν αντέχει. ‘Ε, γύρνα την πίσω, της είπα», όπως κατέθεσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός.

Αργά χθες το απόγευμα πάντως, η Γεωργία Τσατάνη χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατους και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου περί άσκησης πιέσεων από τον Αντώνη Σαμαρά για να προφυλακίσει τον Γιάννη Αγγέλου στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Βατοπεδίου. Σε γραπτή δήλωσή της, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Θεμιστοκλή Σοφού, η κυρία Τσατάνη κάνει λόγο για αποκυήματα «νοσηρής φαντασίας» και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«δημοκρατία»

3 σκέψεις σχετικά με το “Παπαγγελόπουλος: «Η Τσατάνη μού είπε ότι πιέστηκε από άνθρωπο του Σαμαρά για το Βατοπέδι»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.