Εθνικά «λίγος» ο Αναστασιάδης

Δεν είναι τυχαίο που στήριξε και προπαγάνδισε το Σχέδιο Ανάν… Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραμένει συνεπής στην άσκηση πολιτικής που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν έχει σημασία αν είναι σκόπιμες ή ακούσιες οι αθλιότητες που διαπράττει σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στη άσκηση πολιτικής αυτό που έχει σημασία είναι μόνο τα αποτελέσματα∙ οι προθέσεις των ανθρώπων, άλλωστε, είναι γνωστές μόνο στους ίδιους (αν είναι νηφάλιοι και έχουν σώας τας φρένας) και στον Θεό.

Ο κ. Αναστασιάδης προκάλεσε ζημία στα συμφέροντα της χώρας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετεί, δηλώνοντας: «Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από τη στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ». Η αθλιότητα των παραπάνω δεν έχει προηγούμενο – όχι μόνο στην Κύπρο μας, αλλά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί στην Ιστορία επικεφαλής κράτους ο οποίος προεξόφλησε στρατιωτική συντριβή της πατρίδας του έναντι οιουδήποτε αντιπάλου.

Τέτοιου είδους -ανάξιες για Ελληνα και ηγέτη- δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανοίγουν την όρεξη των αρπάγων και θρασύδειλων Τούρκων για ακόμη περισσότερες αβαρίες από την πλευρά της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για επέκταση της έκφρασης των διεκδικήσεων και στο στρατιωτικό πεδίο. Αν υπάρχει ηγέτης που δηλώνει ότι η χώρα του θα αφανιστεί αν συγκρουστεί ένοπλα με άλλο κράτος, τότε γιατί οι αντίπαλοι να περιοριστούν στη… διπλωματία;

Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης φανερώνει και την ασχετοσύνη του στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και στο ευρύτερο «τερέν» όπου δύναται να εξελιχθεί μια ελληνοτουρκική αναμέτρηση.

Αφενός, η Ελλάς και η Κύπρος έχουν και συμμάχους και βρίσκονται στη σωστή πλευρά του Διεθνούς Δικαίου και ελέγχουν απόλυτα τις Ενοπλες Δυνάμεις τους. Αφετέρου, εκτός από τα προφανή ισχυρά αμυντικά «χαρτιά» που διαθέτει ο ελληνοκυπριακός άξονας, υπάρχουν και αρκετοί, καλά κρυμμένοι άσοι στο… μανίκι μας, που θα αιφνιδιάσουν δυσάρεστα τους Τούρκους πολιτικούς, οπλίτες και αξιωματικούς.

Καλύτερη η σιωπή, κ. Αναστασιάδη, από τις δηλώσεις που ενθαρρύνουν τους Τούρκους…

πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

3 σκέψεις σχετικά με το “Εθνικά «λίγος» ο Αναστασιάδης

 1. ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ.
  ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΕΡΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.Δ Το timing ήταν εντελώς, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για την δήλωση αυτή, όταν η ΕΛΛΑΔΑ με ασκήσεις αποτροπής της βάρβαρης τουρκικής επιθετικότητας …κάνει ασκήσεις τόνωσης του ηθικού του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…
  Δύο τινά έπρεπε να γίνουν αλλά ΦΕΥ….Ή δεν θα γινόταν η ατυχής δήλωση αυτή και την οποία εκμεταλλεύθηκε και η Τουρκία….;ή έπρεπε να διατυπωθεί διαφορετικά με βάση την εγκατάλειψη και προδοσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ το 1974… Ως εκ τούτου …. Αν και αυτό αχρείαστο θα ήταν…Κατά την ταπεινή μου άποψη έπρεπε να δηλώσει… «Ότι εάν η μικρή ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος και πάλι εγκαταλειφθεί, από όλους, παρ όλον ότι θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ μέχρις εσχάτων, ενδεχομένως να υπάρξει μια νέα Εθνική Τραγωδία……»
  Αυτονόητο είναι ότι η μικρή άοπλη μικρή Κύπρος σήμερα δεν έχει τις δυνατότητες να …»επιτεθεί» στην κατοχική Τουρκία…Να λέμε την σκάφη, σκάφη και τα σύκα, σύκα….. Ως εκ τούτου όπως ανέφερα και σε σχετικό άρθρο…. Αν η Τουρκιά αποφασίσει ότι αυτή θα επιτεθεί στη Κύπρο μας …. και αν έρθουν οι μύριοι (Μήδοι) βάρβαροι, βέβαιον είναι ότι οι Κυπραίοι ΟΛΟΙ μας «θα αντιστασταθώμεν μέχρις εσχάτων και αν εγκαταλειφθώμεν …σίγουρα και πάλι θα κατασφαγώμεν…..» Αν λοιπόν η μητέρα πατρίδα διαγράψει το δόγμα «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» και αποφασίσει ότι αυτή την φορά η Κύπρος, δεν θα εγκαταλειφθεί ξανά, να είναι βεβαία ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ Κυπραίοι και τα όπλα έχουν παρά πόδα και μέχρις εσχάτων θα αγωνισθούν…. μαζί με τους ΕΛΛΗΝΕΣ αδελφούς….
  Αν μείνουμε μόνοι και προδομένοι πάλι, τότε σε γρανιτένια πλάκα χαράξτε το Λακωνικό μεταθανάτιο επίγραμμα ….Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙΝ, ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΤΩΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ…. ( Παράφραση)
  Και Αιωνία η μνήμη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ….ΑΥΤΑ!
  Ανά τους αιώνες αυτό το έρημο πολύπαθο ακριτικό νησί αγωνίζεται εύτολμα να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ…..και πάντα μόνο βρίσκεται και πάντα εγκαταλελειμμένο…
  Τα βιώματα και η προδοσία του 1974 ακόμη μας …κατατρέχουν….
  1974…ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ
  1974…Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ
  1974…ΜΕΤΑΞΥ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Γ. Μαύρος Υπουργός Εξωτερικών……
  1974….Στην Αθήνα ο τότε πρωθυπουργός … , αντίθετα με τις δηλώσεις Μαύρου, επέλεξε το πρώτο…., όπως και αργότερα ο κ. Σημίτης με το θέμα των πυραύλων S 300….
  Aλλά και παλαιότερα …. Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ, ΤΟ ΜΕΝ ΑΓΓΛΙΚΟ, ΤΟ ΔΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ…ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ….
  Και ας μην ξεχνάμε τους δόλιους συμμάχους …Από το 1974 επέβαλαν εμπάργκο βαρέως οπλισμού ( Ίδε S 300) στην …Κύπρο…, ως εάν αυτή …έκανε απόβαση στην Τουρκία και κατέσφαξε χιλιάδες αμάχους….. ΑΙΔΩΣ….

  Το σχόλιο αυτό γράφτηκε από παλαίμαχο Ε.Α. Καταδρομέα που συμμετείχε στην αντιμετώπιση των μυρίων βαρβάρων το 1974. Ο ίδιος έχασε τους καλύτερους του φίλους, τους στενότερους του συγγενείς, αλλά και τον αγαπημένο του ήρωα αδελφό ο οποίος όταν περικυκλώθηκε από μυρίους βαρβάρους βροντοφώναξε ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ και έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος μαζί με τους ολίγους συμπολεμιστές τους…. ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ….. γιατί ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ( Και πολύ καλά έκαναν…) Η οικογένεια του κατάγεται από την ηρωϊκή κατεχόμενη ΜΕΣΑΟΡΙΑ….. η οποία πλήρωσε βαρύ τίμημα αίματος το 1974……

  Σημείωση: Και το τελευταίο ..Η Τουρκία διατηρεί περί τις 50000 κατοχικούς στρατιώτες και τελευταία έστειλε επί πλέον ενισχύσεις…στην κατεχόμενη Κύπρο….Η μητέρα πατρίδα …. πόσους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ …ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΜΕΝΟ;;;;;;;

  H KYΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ….
  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….

  Μου αρέσει!

 2. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΕΥΤΟΛΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ olympia.gr

  Search Results google.
  Web results

  H Kυπρος απο ολους προδοθηκε, εκτος απο τον … – Olympiaolympia.gr › 2020/05/18 › η-κυπρο…

  May 18, 2020 – Υψώνω και εγώ την φωνή μου μαζί με τους υπόλοιπους Ελλαδίτες και Έλληνες Κυπρίους πατριώτες, που επιτακτικά σήμερα λόγω των απειλών, …

  ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ OLYMPIA.GR, ΟΠΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ..ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.