Οι τζιχαντιστές θα «έπνιγαν» την Ευρώπη με 84.000.000 χάπια «Captagon»

Σε καρτέλ τρόμου που απλώνει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη φαίνεται ότι έχει μετατραπεί ο «νικημένος» ISIS της Συρίας, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών αξίας 1.000.000.000 ευρώ που κατάσχεσαν οι ιταλικές Αρχές σε ένα λιμάνι κοντά στη Νάπολη.

Ανάμεσα σε τόνους συνθετικών ναρκωτικών βρέθηκαν εκατομμύρια χάπια «Captagon», που είναι γνωστά ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών».

Η ανακάλυψη των ουσιών σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σαλέρνο, έγινε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ιταλικής Οικονομικής αστυνομίας, των τελωνειακών του Σαλέρνο και των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για 14 τόνους αμφεταμινών και 84.000.000 χάπια με σφραγίδα «Captagon», τα οποία, σύμφωνα με τις ιταλικές Aρχές, παρασκευάστηκαν από άνδρες του ISIS στη Συρία.

Το «Captagon», όπως επισημαίνει η «Messanggero», περιέχει ουσίες που μειώνουν τον φόβο και την αίσθηση του πόνου, γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τους άνδρες του ISIS στη Συρία, αλλά και από τρομοκράτες, όπως οι υπεύθυνοι της σφαγής στο Μπατακλάν του Παρισιού. Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό διαδόθηκε στη Μέση Ανατολή τη δεκαετία του ’90, όμως τώρα ο ISIS έχει προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του στη Συρία, όπου έχει δημιουργήσει δικά του εργαστήρια μετά την ανακοίνωση της στρατιωτικής ήττας του από χώρες της Δύσης. Σε αυτά παράγει, επίσης, σειρά από άλλα συνθετικά ναρκωτικά, με σκοπό να τα πουλήσει στην Ευρώπη για να αποκομίσει τεράστια χρηματικά ποσά, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει τη διεθνή τρομοκρατία.

Στον Πειραιά

Στις αρχές Ιουλίου πέρυσι είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Πειραιά η μεγαλύτερη ποσότητα του «χαπιού των τζιχαντιστών» που είχε πέσει έως τότε στα χέρια διωκτικών Αρχών. ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό, αξιοποιώντας πληροφορίες της αμερικανικής DEA, εντόπισαν τρία κοντέινερ με 22.000 σανίδες δαπέδου που είχαν έρθει από τη Συρία με τελικό προορισμό την Κίνα. Μέσα σε αυτά κρύβονταν περισσότερα από πέντε τόνους χαπιών «Captagon», δηλαδή πάνω από 33 εκατομμύρια χάπια, που θα απέφεραν στους διακινητές σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Είχαν προηγηθεί και άλλες επιτυχίες των ελληνικών διωκτικών Αρχών με μικρότερες ποσότητες «Captagon», καθώς φαίνεται ότι τα κυκλώματα χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πύλη και ενδιάμεσο σταθμό.

«espresso»