Πως δικαιολόγησε ο Θεοχάρης το μπάχαλο στη Ρόδο με την πτήση από Σουηδία που είχε τουρίστες αντί για δημοσιογράφους!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μετά τα όσα έγιναν νωρίς το απόγευμα στη Ρόδο. Απευθείας πτήση από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε στο νησί, παρότι η Σουηδία είναι στις χώρες που παραμένει η ταξιδιωτική απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα πτήση τσάρτερ της TUIfly Nordic προερχόμενη από τη Στοκχόλμη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου λίγο μετά τις 16:30. Από το αεροπλάνο αποβιβάστηκαν τουρίστες και όχι δημοσιογράφοι όπως έλεγε η επίσημη ενημέρωση και το δήλωσαν και οι ίδιο στο Live News που βρέθηκε στο αεροδρόμιο!

Οι δικαιολογίες του Θεοχάρη

Το ακόμα πιο αστείο της ιστορίας, είναι τα όσα είπε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης για να δικαιολογήσει το μπάχαλο! «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI (σ.σ. κύριε υπουργέ όταν λέμε μεγάλο μέρος εννοούμε τουλάχιστον το μισό) που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε αρχικά ο Υππυργός παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Και συνέχισε θέλοντας να μας… τρελάνει: «Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται (σ.σ. ΕΛΕΟΣ!!!). Όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες, με πτήσεις με ανθρώπους που έρχονται για λόγους προώθησης της χώρας, δίνονται ειδικές άδειες. Ήρθαν άνθρωποι με τέτοιο σκοπό, ήμασταν σε συνεννόηση με την σουηδική πρεσβεία κι έτσι δόθηκε η άδεια».

Στο επίμονο ερώτημα γιατί ήρθαν απευθείας από την Σουηδία και τουρίστες -ασχέτως των δημοσιογράφων και των στελεχών της TUI- ο κ.Θεοχάρης είπε πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση και οι τουρίστες μπήκαν στο αεροπλάνο για να… γεμίσει η πτήση!